KVV neemt punt mee uit Tongeren

Zondagmiddag waren we na een lange rit (we konden de supporters van Standard en Antwerp bijna horen juichen …), te gast op het veld van hekkensluiter FC Heur Tongeren. Dat deze fusieclub er alles aan deed om het behoud te verzekeren bleek uit de laatste aanwinst van de afgelopen week, toen spits Tshibuabua bij de gastheren tekende en direct als extra wapen op de bank mocht plaatsnemen. Na een gelijk opgaande wedstrijd, waar KVV de partij tijdens het laatste kwartier zelfs had kunnen of moeten beslissen, eindigde deze in een 1-1 gelijkspel.

KVV nog zoekende tijdens de beginfase

Door de rugblessure van Lauryssen speelde Julien rechtsachter. In de voorhoede waren er basisplaatsen voor Koks, Segers en Van de Vreede. Gevers nam daarnaast de coaching over van de niet 100% fitte Belmans, die wel in de dug-out zat. Bij de tegenstander zat de geschorste coach Hoste niet in de dug-out maar stond aan de overkant van het veld waar hij vreemd genoeg regelmatig telefonisch contact had met zijn assistenten op de bank om aanwijzingen te kunnen geven. Schorsingen op dit niveau blijken dus nog steeds makkelijk te omzeilen. KVV had het lastig tijdens de beginfase. Naast bovengenoemde wijzigingen, speelde ook het kunstgras een rol en leek ook de tactiek rond het wel of niet vastzetten van de tegenstander niet voor iedereen duidelijk. Al met al een beginfase met het meeste balbezit voor de thuisploeg. Buiten enkele houdbare schoten was er echter geen gevaar voor de goal van Blondeel.

Vosselaarse hoekschop levert bijna tegengoal op

Nadat Segers Van de Vreede de eerste kans bezorgde (die kwam echter niet uit met zijn passen)  kreeg KVV, na een actie van Koks ook een eerste hoekschop. Die werd weggekopt en in de omschakeling kwam Heur er razendsnel uit. Zo snel dat dit uiteindelijk zelfs een schot op de paal opleverde. Een eerste echte waarschuwing maar langzaam kwam KVV beter in de wedstrijd. De verdediging, o.l.v. een sterke Engelen, won de meeste duels en Blondeel kwam niet meer onder druk. Er kwamen kleine kansen via een run van Segers en een kopbal van Nijs in de richting van Van de Vreede. Beide mogelijkheden werden echter nog in de kiem gesmoord.

Grootste kans voor KVV

Tien minuten voor rust kreeg KVV de grootste kans van de eerste helft. Van de Vreede besloot in kansrijke positie op de keeper en uit de rebound bracht Hannes de bal weer voor, die door diezelfde Van de Vreede naast werd gekopt. Ook het laatste wapenfeit voor rust kwam van KVV. Na een aanval over veel schijven schoot Hannes naast. Ruststand 0-0.

Claessen vervangt Blondeel

Tijdens de rust bleek doelman Blondeel last te hebben van duizeligheid  en daardoor maakte Claessen zijn debuut in de tweede helft. Dat was extra lastig aangezien hij de laagstaande zon volop in zijn gezicht kreeg. Het bleek geen invloed op zijn spel te hebben, integendeel zelfs, want hij keepte een prima tweede helft. Tijdens het eerste deel van de tweede helft probeerde KVV meer druk te zetten, dat leverde een schot van Koks op, dat overging, en een volley van Defossez dat in hoekschop verwerkt werd. Aan de overkant moest Claessen voor het eerst reddend optreden bij een schot van Legenvre.

Alarm: Twee goals binnen acht minuten!

Met nog twintig minuten te spelen liet onze verdediging zich op rechts  verrassen. De net ingevallen Jungschleger mocht aanleggen en passeerde Claessen in de verre hoek. Heur op 1-0 en KVV aangewezen op achtervolgen. Het sein om nu echt te gaan voetballen leek te zijn gegeven want direct na de aftrap was er al een kans voor Segers die op de keeper besloot. Niet veel later stond de gelijkmaker al op het bord. Nijs ging de diepte in en knalde vanop zestien meter op de keeper. De geloste bal werd een prooi voor Segers, die de gelijkmaker binnen knalde en KVV weer naast Heur zette.

KVV verzuimt om de winnende te maken

Na de gelijkmaker was het hek van de dam. Beide ploegen speelde vol op de aanval. De ruimtes op het middenveld werden groter en groter en het spel golfde op en neer. Aan de kant van Heur gebeurde dat in aanvallend  opzicht vaak via de ingevallen en zeer wendbare spits Tshibuabua. Claessen, ranselde in die fase nog een bal uit de hoek na een schot van Legenvre.  Daarnaast moest Engelen (of was het de ingevallen Verheyen?)  zelfs nog een bal van de lijn halen. Toch waren de grootste kansen voor KVV. Segers volleerde net over. Vaes schoot in kansrijke positie te zacht in en de ene na de andere overtal situatie werd om zeep geholpen. Zeker een vijftal van deze kansrijke situaties strandden door het maken van verkeerde keuzes en het over het hoofd zien van vrijstaande ploeggenoten. Het term “oogkleppen af” viel dan ook regelmatig.

Supporters niet echt blij met de leiding

Na het laatste fluitsignaal bleef het bij 1-1 en lieten onze supporters horen dat ze niet echt blij waren met de prestatie van het arbitrale trio. Daar leken ze ook hun redenen voor te hebben. Een niet gegeven rode kaart en vrije trap (!) na een charge op de doorgebroken Segers. Twee niet gefloten  penalty’s na overtredingen op Van de Vreede en Verheyen en de vele andere discutabele beslissingen die wel heel vaak tegen blauw wit gericht bleken te zijn. En eerlijk is eerlijk, zelfs zonder deze blauw witte bril bleef er een groot gevoel van onbehagen hangen.

Hand in eigen boezem

Na afloop bleek de realiteit echter tweeledig. Nee, we hadden de scheidsrechter zeker niet mee vandaag maar vooral het deel wat we wel zelf konden beïnvloeden, namelijk het creëren- en afwerken van kansen, liet vandaag veel te wensen over. KVV kwam met dit gelijke spel op elf punten en staat nu op een tiende plaats. Alle zes ploegen onder ons kwamen ook niet tot winst. Volgende week spelen we thuis tegen Bocholt, de huidige nummer drie.  Aanvang 14:30.

Scoreverloop: 72e 1-0 Jungschleger,80e 1-1 Segers

Gele kaarten KVV: Segers (70e)

Opstelling KVV: Blondeel (46e Claessen),Engelen, Julien, Defossez,  Nijs,  Vaes, Havermans, Hannes,   Van de Vreede, Koks (71e Verheyen) en Segers

Foto’s en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel