Havermans kopt KVV naar verdiende zege!

Vandaag speelde KVV voor een “vol” huis op de Dag van de Jeugd thuis tegen Spouwen Mopertingen. Beide ploegen waren na de eerste speelronde nog puntloos maar na vanmiddag kwam daar uiteraard verandering in. KVV buitte het thuisvoordeel volledig uit en won, na een zeer sterke collectieve prestatie, verdiend van Spouwen Mopertingen met 2-1.

Sterk uit de startblokken

KVV, in dezelfde opstelling als vorige week, begon zeer gretig aan de wedstrijd. Het zette direct vol druk op Spouwen. Dat leverde al snel een erg grote kans op voor Segers. Hij stuitte echter op de keeper nadat deze een schot van Vaes maar net had kunnen keren. Dat was niet het enige wapenfeit van KVV. Er kwamen kansen voor Nijs via een schot, na een ouderwetse Nijs-iaanse dribbel en voor Hannes, na een prima assist van Van de Vreede, maar zijn schot (of lob?) miste kracht.

Heerlijke knal van Nijs

Enkele malen probeerde KVV het ook via de verre ingooi om zo Nijs of Van de Vreede te bereiken. Uiteindelijk bleek de derde keer ook de goede keer. Defossez slingerde na een half uur weer een ingooi voor de goal. De bal viel na de kluts voor de voeten van Nijs, die niet twijfelde, uithaalde en KVV daarmee knalhard op voorsprong zette, 1-0!

Tweede treffer blijft uit

Spouwen probeerde zich onder de druk uit te voetballen, dat lukte sporadisch maar verder dan een groot aantal hoekschoppen en vrije trappen kwamen de gasten niet. Het verdedigende blok stond goed en Blondeel hoefde dan ook niet in actie te komen. KVV bleef aanvallen waar mogelijk. Dat leverde nog een kans op voor Hannes, die de keeper tot een uiterste inspanning dwong, na een krachtige kopbal. Met een voorsprong, die niet meer in gevaar kwam, haalde KVV na een goede eerste helft  de rust.

Koude douche direct na rust

Ongetwijfeld had trainer Belmans er in de rust op gehamerd om direct weer fel te starten. Dat probeerde KVV wel maar na een weggegeven hoekschop, kopte Geurts, toch direct na rust de gelijkmaker al binnen. KVV kon dus weer van voor af aan beginnen. Aangemoedigd door de in grote getale opgekomen jeugdspelers zette KVV weer aan. Via de flanken werden de spitsen gezocht. Nijs, Segers en Hannes konden de bal net niet genoeg precisie meegeven. KVV bleef voetballend de bovenliggende partij.

Succes voor Havi met de kop!

In de 62e minuut kwam KVV weer op voorsprong. Al vele malen probeerde Havermans het in het verleden met het hoofd. Vaak dichtbij een goal maar al te vaak net niet succesvol. Vorige week gleed hij nog uit in kansrijke positie maar vandaag was het echter wel raak. Na een afgemeten voorzet van Vaes kopte Havermans aan de eerste paal binnen. De grabbelende keeper was te laat. KVV op een 2-1 voorsprong.

Wedstrijd op slot, sleutel weggegooid

Over wat daarna volgde kunnen we kort zijn. Spouwen drong aan en had veel balbezit. KVV ving hen in gesloten organisatie rustig op en counterde er lustig op los. De gasten kregen een zeldzame kans via Timmermans maar zijn schot werd door Blondeel keurig tot hoekschop verwerkt. KVV verzuimde in de slotfase de ruimte te benutten en zocht, vaak te gehaast, naar de derde goal. Na balverlies van Hannes, kreeg Spouwen nog één grote kans, maar de spits kraakte zijn schot en Blondeel kon de bal makkelijk vangen. Vaes liet inde laatste minuut nog eens zien hoe je een wedstrijd moest uitspelen. In zijn eentje verzamelde hij een ingooi, een corner en een vrije trap. Na een laatste Spouwense knal naar voren vond de scheidsrechter het genoeg en trok KVV verdiend  aan het langste eind.

Collectieve prestatie leidt tot eerste driepunter

KVV zat vandaag dicht op het niveau van het afgelopen jaar. Veel inzet,  veel druk naar voren maar vooral met de wil om te winnen. Een collectieve prestatie zonder uitblinkers maar met veel dikke voldoendes. Met deze overwinning komt KVV op een keurige plek in het linker rijtje. Volgende week spelen we uit tegen Duffel waar we oude bekende Stijn Geys gaan tegenkomen.

Scoreverloop: 31e 1-0 Nijs (scrimmage), 47e 1-1 Geurts, 62e 2-1 Havermans (Vaes)

Kaarten KVV:  Geen

Opstelling KVV: Blondeel, Lauryssen, Engelen, Julien, Defossez,  Nijs (77e Machielsen) , Vaes, Havermans, Hannes, Segers (85e Jannes) en Van de Vreede (82e Dierckx)

Foto’s en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel