KVV feestend de winterstop in na winst op KVK Tienen!

Het heeft even geduurd maar voor het eerst dit seizoen werd trainer Belmans met een echte puzzel geconfronteerd. Engelen en mogelijke vervanger Verbaendert waren geschorst. Geudens was niet fit en ook rots in de branding Nijs bleek vlak voor de wedstrijd niet helemaal speelklaar. Zo stonden Adriaensen en Segers (inderdaad u leest het goed!)  voor het eerst in de basis. Defossez schoof een plek op naar binnen en Hannes kwam zo op de linksback positie terecht. Onze bank had dan ook een andere bezetting. Smet en Schilders kregen versterking van de niet geheel fitte Nijs en Haest voegde daar een Vosselaars tintje aan toe. Ook trainer Belmans was niet helemaal fit en zo deed T2 Gevers vandaag de coaching. Tegenstander Tienen had het erg lastig de laatste weken. Het wisselde onlangs al voor de tweede keer dit seizoen van trainer en was er op gebrand om de punten mee terug te nemen. KVV daarentegen had wat recht te zetten na vorige week en wilde 2017 in stijl afsluiten.

Return of the legend

De wedstrijd tegen Houtvenne van afgelopen jaar stond nog in ons geheugen gegrift. Niet omdat later bleek dat dit de enige (!) nederlaag was in het kalenderjaar 2017 maar vooral omdat Segers heel hard uit de wedstrijd werd geschopt en een zware kruisbandblessure opliep. Jorne werkte vanaf dag één hard om terug te komen en was daarnaast ook altijd op KVV én op verplaatsing aanwezig om zijn makkers aan te moedigen. Nadat hij vorig jaar al na een zware blessure was teruggekomen bleek ook nu dat hij  maar één ding wilde, spelen voor KVV. Na amper 8 maanden, veel bloed, zweet en tranen en enkele optredens bij de reserves was het al zover en stond hij voor het eerst dit seizoen in de basis en dat was veel eerder dan verwacht. “The legend” was terug!

Adriaensen schiet al snel raak

Het duurde niet lang of KVV stond al op voorsprong. Een vrije trap vanaf links werd door Adriaensen voor de goal gelepeld. Blijkbaar stond iedereen aan de grond genageld want na één stuit lag de bal gewoon achter keeper Hannes (géén familie) in het net. KVV op 1-0. Doelpuntenmaker Adriaensen vergat zelfs te juichen en leek pas te beseffen dat hij gescoord had toen zijn ploeggenoten hem besprongen. Wie dacht dat Tienen direct op zoek ging naar de gelijkmaker had het mis. Ze bleven loeren op de counter en lieten KVV aan de bal. Tijdens deze beginfase werd een natrappende beweging van een Tienenaar wel opgemerkt maar vreemd genoeg niet bestraft. We noteerden ook een eerste poging van Tienen maar na een goede actie van Gancea moest Blondeel voor een eerste keer redden.

KVV heeft de controle

Een feller en beter spelend KVV had nu duidelijk de controle over de wedstrijd. Een combinatie tussen Segers, Dehond en Vaes verdiende meer en ook Hannes miste wat geluk na een directe volley na een voorzet van Segers. Toch prikte Tienen regelmatig tegen en kwam er langzaam gevaarlijker uit. Blondeel moest andermaal redden op een poging van Marchoul en na 38 minuten wist hij andermaal (nu zelfs) een gemaakte goal te voorkomen met een sublieme redding.  Lauryssen kon met een prima sliding een volgende kans voor Tienen voorkomen na een zeldzaam slippertje van Julien. Een duidelijke wake up call voor KVV. Zonder verdere kleerscheuren haalden we echter de rust.

Tweede goal blijft uit

Na rust waren de beste kansen voor KVV. We noteerden pogingen van Segers en Dehond , beide stuitte op de keeper en  een schot van Kuijlaars dat nog net onder de lat kon worden weg gebokst.  Met nog 20 minuten te spelen kregen we zelfs de beste kans van de tweede helft maar Kuijlaars miste één op één met de keeper na een slimme pass van de zeer bedrijvige Vaes. De beslissing bleef dus uit en Tienen bleef zo in de wedstrijd. De duels werden harder. Tienen begon nu echt aan te dringen en de overtredingen volgden elkaar snel op. Toen Lauryssen net voor de Vosselaarse aanhangers zeer zwaar werd aangepakt en dat zonder gevolgen bleef, leek het arbitrale trio even de kluts kwijt. De spelers zochten duidelijk de grens op maar die werd, buiten de spuitbus om, niet duidelijk aangegeven.

Kijken, wachten en dan ingrijpen

Tienen speelde alles of niets. Een vrije trap zoefde net naast de goal van KVV. Verdediger Haroun kreeg een grote kopkans aan de tweede paal. De gelijkmaker stond zo goed als op het bord leek het. Dat was echter buiten Blondeel gerekend, je zag hem kijken, je zag hem wachten en toen de bal werd gekopt was hij er met een katachtige reactie bij om de bal tot hoekschop te verwerken. Een prachtige redding. Tienen bleef komen, KVV bleef counteren. Met Nijs als extra slot op de deur en héél veel werklust van heel de ploeg leken de punten toch in Vosselaar te blijven. Lauryssen was van deze vechtlust een prima voorbeeld. Hij onderschepte de bal, rukte op richting de Tienense goalie en werd onderweg zwaar getackeld met een vrije trap, geel en veel tijdverlies tot gevolg. Ideaal in deze fase. Bij de laatste hoekschop ging ook de doelman nog mee naar voren maar de tijd was verstreken. Andermaal winst voor KVV!

Wat een jaar …

Vijftien officiële thuiswedstrijden speelde KVV tijdens 2017. Dat leverde elf overwinningen op, drie gelijke spelen en maar één enkele nederlaag (tegen Houtvenne). Slechts zes (!) tegendoelpunten vielen er dit kalenderjaar te noteren. Een droomjaar voor de supporters. Ons stadion aan de Konijnenberg is dus hard op weg om een onneembare vesting te worden. KVV heeft momenteel een thuisreputatie om U tegen te zeggen. In het klassement staat KVV nu zelfs op de tweede plaats op maar één puntje van leider Thes Sport. Met opgeheven hoofd de winterstop in heet dat dus. Zonder het te beseffen hebben we waarschijnlijk het meest onwaarschijnlijke voetbaljaar van KVV achter de rug.  “Van bijna degradant in derde tot titelkandidaat in tweede” zou een mooie titel zijn van het KVV jaarboek over 2017. Dat laatste met een knipoog uiteraard …

Prettige feestdagen!

Opstelling KVV:

Blondeel, Lauryssen, Segers (80e Nijs), Adriaensen, Vaes (89e Schilders), Kuijlaars, Hannes, Julien, Havermans, Defossez en Dehond (85e Haest).

Scoreverloop: 10e 1-0 Adriaensen

Gele kaarten KVV: Adriaensen

Foto’ en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel