KVV geeft bekerkwalificatie zelf uit handen

Vandaag speelde KVV in de derde ronde van de Crokycup in en tegen Bergen. Als je onderweg borden tegenkomt waarop Bergen en Parijs samen genoemd worden kun je inderdaad bijna wel aannemen dat dit één van de verste uitwedstrijden geweest is van KVV in zijn historie.

Bergen degradeerde 5 jaar geleden uit eerste klasse maar de accommodatie is nog steeds in gebruik door de ploeg, genaamd Albert Quevy Mons A, nu spelende in derde nationale.  Ongeveer dertig KVV supporters hadden de lange rit vanuit de Kempen achter de rug om hun team aan te moedigen.

Samengevat moeten we helaas oordelen dat KVV de kwalificatie zelf uit handen heeft  gegeven. KVV speelde een zeer matige wedstrijd, gaf de eerste goal weg na een fout van Blondeel maar gelukkig kon Hannes net voor rust het tij nog keren met een gelijkmaker uit een moeilijke hoek. Daarvoor raakte Bergen, via Reindorf de paal en  werd Hannes foutief naar het gras getrokken. Waar is de VAR als je hem nodig hebt? Ruststand desondanks 1-1.

Na rust, met Segers en Nijs in de ploeg moest KVV echter weer snel achtervolgen. Spits Van de Vreede verlengde een vrije trap geheel vrijstaand achter zijn eigen doelman en bracht zo Bergen weer op voorsprong. Toch kreeg KVV ook nu weer de kans op de gelijkmaker. Segers ging neer in de zestien maar Vaes miste de penalty en schoot de bal hoog over. De derde goal was ook een cadeautje. Van de scheidsrechter ditmaal. Julien probeerde de 2.07cm lange spits Reindorf in te tomen en leek toch net op tijd de bal richting Lauryssen te sturen. Toch ging de bal op de stip en Julien naar de kleedkamer na zijn tweede gele kaart.

KVV kwam de klap met tien man niet meer te boven. Teleurstelling alom. Ondanks het matige spel had KVV deze partij gewoon moeten winnen. Dat gebeurde niet. KVV en de beker bleek ook nu weer geen gelukkig huwelijk. Op de terugweg reden we langs de afslag Mechelen, dat was zuur, die afslag konden we nu definitief links laten liggen.

Scoreverloop: 39e 1-0 Mairesse, 45e 1-1 Hannes, 54e 2-1 Van de Vreede eigen doelpunt, 69e 3-1 Bah

Kaarten KVV: Defossez, Julien 2x, Van de Vreede

Opstelling KVV: Blondeel, Lauryssen, Engelen, Julien, Defossez (46e Segers), Van de Vel, Machielsen (46e Nijs) , Vaes, Havermans, Hannes en Van de Vreede (75e Dierckx)

Foto’s en verslag: Marcel Julien

 

Deel dit artikel