KVV houdt zwaar bevochten punt over in derby tegen De Leeuwen

Vandaag stond de vooruitgeschoven derby tegen Zwarte Leeuw op het programma. Bij KVV was Dehond geschorst, hij werd vervangen door Geudens. Op de bank zaten Hendrickx, Adriaensen, Lenaerts en Wouters. Kon KVV zijn thuisreputatie andermaal eer aan doen en het spel van vorige week tegen Bocholt een vervolg geven?

Eerste fase voor KVV

KVV speelde na de toss in de eerste helft richting de Konijnenberg en dat waren we niet echt gewend. KVV zette de Leeuwen zo snel mogelijk onder druk. Na een eerste kansrijke combinatie tussen  Geudens en Kuijlaars kregen we een eerste hoekschop. Havermans kopte deze net over. Van Belle kopte de eerste kans tegen het hoofd van Lauryssen aan. Een tweede kans kwam er voor Geudens na een solo van Kuijlaars, hij miste echter de juiste timing. Na 23 minuten produceerde KVV een prachtige aanval. Via Havermans en Geudens kon Vaes als laatste zelfs scoren maar hij stond daarbij nipt buitenspel (?).  Daarna was het de beurt aan Geudens zelf, die twee man slim omspeelde maar zijn schot net naast zag gaan. KVV had de betere mogelijkheden maar Zwarte Leeuw bood prima weerwerk.

Subtiele voetbeweging Vaes strandt op de lat

Na ruim een half uur volgde de grootste mogelijkheid van KVV. Na andermaal een goede combinatie op het toch vettige, hobbelige en zo erg moeilijk bespeelbare veld, krulde Vaes de bal, na een voorzet van Kuijlaars via een technisch perfecte voetbeweging in één keer boven op de lat. Kans verkeken maar direct daarna ook meteen de beste kans voor de gasten. Van Wanrooij stond plotseling oog en oog met Blondeel maar die bleef rustig en kon er toch nog een hoekschop van maken. Ruststand 0-0 na een rommelige eerste helft met uiteindelijk toch de beste kansen voor KVV.

KVV verliest Nijs met knieblessure

Toch was ook na de rust het eerste kwartier nog voor KVV. Na een ongelukkige botsing schreeuwde Nijs het uit van de pijn. Hij werd vervangen door Adriaensen. Na een kwartier werd Geudens weggestuurd en hij leek toch echt in de zestien te worden neergelegd. “Die had zomaar op de stip gekund” zeiden zelfs de supporters van de Leeuwen naast ons.  De scheidsrechter dacht er echter anders over. Niet veel later kon Kuijlaars doorbreken over links, zijn schot kon in twee tijden gekeerd worden door doelman Truyts.

Zwarte Leeuw neemt het heft in handen

Het laatste half uur was volledig voor de gasten uit Rijkevorsel. Het regende plotseling kansen. Scoren zat er echter niet in. Een vrije trap werd om onduidelijke redenen afgekeurd, zodat het openingsdoelpunt voor Zwarte Leeuw niet doorging met veel protest tot gevolg. Van Belle kopte nog eens over en Blondeel moest even later nogmaals redding brengen. In de 36e minuut andermaal een grote kans maar nu konden de Leeuwen, zelfs staand op de doellijn nog niet tot scoren komen. KVV kon alleen maar tegenhouden en kwam in het stuk even niet meer voor.

Blondeel heeft engeltje op de lat zitten

De thuisreputatie van KVV was dit jaar uitmuntend vooral in verdedigend opzicht. Toch leek er vandaag een tegendoelpunt bij te komen. De Leeuwen bleven maar komen. Blondeel redde nog maar eens op een één tegen één situatie. De verdedigers kopte de ene na de andere bal uit de doelmond maar die ballen kwamen keer op keer weer snel terug. Het was wachten op de tegengoal. Het engeltje op de lat moet er vandaag wel echt hebben gezeten want dat er na drie schietkansen op rij niet werd gescoord was eigenlijk ongelooflijk. Binnen één fase was er eerst een werkelijk katachtige reactie van Blondeel nodig, daarna kon Lauryssen de bal van de lijn redden en als laatste  moest Defossez andermaal de bal van de doellijn redden op een krachtige kopbal van Van Belle. Ons engeltje keek naar beneden en zag dat het goed was …

Uiteindelijk een gewonnen punt

Toen de storm van Zwarte Leeuw eindelijk voorbij was en er nog steeds een blanco score op het scorebord stond deed KVV ook nog even van zich spreken. Dat leverde in de slotfase enkele vrije trappen, hoekschoppen, een rode kaart voor de gasten en andermaal (?) niet gegeven penalty voor hands op. Een winnaar kwam er echter niet meer. Eindstand 0-0. Vandaag won KVV echter een punt. De gasten waren vooral in een sterke fase na de rust heer en meester maar als je niet scoort … kun je niet winnen. KVV had het lastig vandaag maar blijft keurig op de derde plaats. De doelstelling is weer een stapje dichterbij gekomen. Volgende week een vrij weekend

Komend weekeind spelen we niet. Onze speaker Borghmans (“Prins Borrie de tweede” ) kan dus met een goed gevoel zijn Prinsenpak aantrekken. Over twee weken, op zaterdagavond 17 februari, spelen we uit op Hoogstraten, aanvang 20:00.

Opstelling KVV: Blondeel, Lauryssen, Engelen, Vaes, Hannes, Julien, Havermans, Defossez, Nijs (60e Adriansen), Kuijlaars en Geudens (80e Lenaerts)

Uitslag: 0-0

Gele kaarten KVV:  Geudens en Kuijlaars

Foto’s en verslag: Marcel Julien 

 

Deel dit artikel