KVV trekt aan het langste eind in derby tegen Hoogstraten!

Na Sint Lenaarts en Zwarte Leeuw was Hoogstraten vandaag, in andermaal een echte Kempische derby, de volgende tegenstander van KVV.  Ons stadion was zeer goed gevuld en de toeschouwers zagen voor het eerst een wijziging in het basiselftal van Vosselaar.  Dehond kreeg de voorkeur boven Geudens, die op de bank begon. Ook voor doelman Smet, Schilders en debutant Adriaensen was er een plaats op de bank voorzien. Kon KVV zijn ongeslagen thuisreputatie bevestigen tegen het in puntennood verkerende Hoogstraten?

KVV laat initiatief aan Hoogstraten

Het viel direct op dat KVV tactisch anders speelde dan de afgelopen weken. Vandaag koos KVV er voor om de tegenstander het spel te laten maken en hen pas op eigen helft op te vangen. In de omschakeling (zoals dat tegenwoordig zo mooi heet) moest KVV Hoogstraten verrassen. In de eerste fase liep dit plan niet helemaal naar wens. Hoogstraten had inderdaad veel balbezit, creëerde ook enkele kansen maar de geplande uitbraken van KVV waren aan de schaarse kant. Het eerste doelgevaar kwam van de gasten die na tien minuten een bal over het doel kopte van Blondeel, die vandaag weer een prima prestatie leverde. Pas in de 20e minuut konden we het eerste wapenfeit van KVV noteren. Nijs speelde Hannes aan, die staand bij de tweede paal, de bal probeerde binnen te schieten. Zijn volley werd in twee tijden prima gestopt door bezoekende doelman Arnouts.

Beste kansen voor Hoogstraten

Halverwege de eerste helft werd Kuijlaars hard aangetikt, bleef wel half in balbezit maar een vrije trap volgde er niet. In tegendeel, in de tegenaanval kon men Van de Vreede in stelling brengen maar Blondeel redde prima. Ook KVV speelde in die fase twee kleine kansen bijeen. De eerste Vosselaarse hoekschop verdween net aan de verkeerde kant van de paal en een schot van Havermans belandde in het zijnet. De beste kans voor de rust was voor Hoogstraten. De weer vinnige Lauryssen kon een voorzet van Faria Da Silva niet beroeren maar Van de Vreede had zijn vizier nog niet op scherp staan en schoot net naast. KVV kwam in de laatste fase dichter in de buurt van de vijandelijke zestien maar zowel KVV als het dominerende Hoogstraten gingen toch met een 0-0 stand de rust in.

Tactische wissel snel beloond

Na de rust bleek KVV tactisch het één en ander te hebben omgezet en startte het direct fel met veel druk op de helft van Hoogstraten. Kuijlaars ging er op links vandoor en bediende Nijs. Zijn schot werd echter net op tijd afgeblokt. Met Belmans als aanjager en twaalfde man langs de lijn gooide KVV alle schroom van zich af. Die speelstijl  leverde al in de 57e minuut een doelpunt op. Julien kon op het nippertje Defossez bereiken die een lange bal naar Kuijlaars verstuurde. Na een goede aanname en een dito schot kon de doelman niet verhinderen dat Dehond aan de tweede paal de bal toch nog vrij eenvoudig kon binnen schieten.  KVV op voorsprong in de derby!

Geconcentreerd KVV geeft nauwelijks iets weg

Hoogstraten voerde direct de druk op en uit een hoekschop moest Nijs zelfs op de lijn redding brengen. Blondeel moest enkele ballen wegstompen en onder leiding van de bedrijvige Faria Da Silva joegen de gasten op de gelijkmaker. Na 66 minuten vloog er weer een kopbal naast de goal van Blondeel. Het was nu pompen of verzuipen voor KVV. Blondeel redde nog maar eens een keer op een schot van Lambrechts. Toch verdedigde KVV goed want echte 100% kansen bleven uit. Hoogstraten voerde een eerste wissel door en de lange Van de Vreede verliet, tot verrassing van vele, het veld. Tijdens die wissel keek Hannes verschrikt op, kon hij Faria Da Silva op links nog in bedwang houden, de pijlsnelle grensrechter aan zijn kant sprintte wel heel makkelijk bij hem weg om die wissel te begeleiden.

Vosselaarse torens koppen alles weg

Zonder de boomlange Van de Vreede begon Hoogstraten aan zijn slotoffensief en hanteerde veelal  de lange bal. Achterin stonden bij KVV echter een paar torens die, onder leiding van de sterke Engelen,  alle ballen eenvoudig konden wegkoppen. Daarbij kwam nog het feit dat men enkele van die lange ballen direct richting Nijs verstuurde. Die wist daar uiteraard wel raad mee en kopte alles net zo makkelijk weer terug. En als er al eens een bal doorkwam was daar altijd weer Blondeel die op de juiste plaats stond. KVV counterde nog wel maar kansen kreeg het zelf ook niet meer.

Nuttige en zakelijke overwinning

Ook KVV wisselde drie maal en zo maakte ook Adriaensen zijn debuut. Hoogstraten kreeg nog enkele corners en vrije trappen maar die leverde allemaal niets meer op. KVV behaalde dus een nuttige en zakelijke overwinning op Hoogstraten. Hoogstaand was het allemaal niet maar de vreugde was er, en terecht, niet minder om. Vorige week hadden we veel kansen maar scoorde we niet, vandaag hadden we één grote kans en die was wel meteen raak. Dat is voetbal. Na afloop keek iedereen vol trots naar de rangschikking op de schermen in de kantine. Het stond er echt, na 6 wedstrijden stond KVV op een gedeelde tweede plaats met 13 punten!

Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij Tempo Overijse, dat gisteren met 2-2 gelijkspeelde bij Zwarte Leeuw.  Aanvang 20:00.

Opstelling KVV: Blondeel, Lauryssen, Julien, Engelen, Defossez, Hannes, Vaes (78e Geudens), Havermans, Nijs, Kuijlaars (82e Schilders) en Dehond (89e Adriaensen).

Doelpunten: 57e 1-0 Dehond

Kaarten KVV:  Geen

Foto’s en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel