KVV wint met 5-1 en is definitief “Kampioen van De Kempen”

Nummer drie in de stand Spouwen Mopertingen (voor het gemak SPM genoemd) kwam vandaag op bezoek. Op papier konden de Limburgers nog kampioen worden maar dan moest er vandaag zeker gewonnen worden. KVV daarentegen wilde zijn thuispubliek nog eens op een overwinning trakteren. Trainer Belmans moest nog maar eens enkele personele problemen oplossen. Het (te) droge kunstgras van Wijgmaal had namelijk een aantal spelers heuse (brand)wonden opgeleverd. Bij spits Geudens was dat zo erg dat hij zelfs een nachtje in het ziekenhuis heeft moeten doorbrengen na een bijkomende infectie. Daarnaast waren ook Lenaerts en Adriaensen nog niet inzetbaar. De Weer kreeg zo de voorkeur op de linksback positie en deed het prima. Hendrickx, Haest, Kersemans en de jonge Wouters zaten op de bank. Op de dag van de jeugd bleek KVV altijd iets meer te kunnen, zou dat vandaag ook weer zo zijn?

Hannes en zijn gouden linker

Na tien minuten volgde de eerste waarschuwing voor KVV, SPM sneed door de verdediging en Lauryssen moest direct een bal van de lijn trappen. Echter in de volgende tegenaanval was het al raak. Nijs strafte balverlies van SPM direct af, bediende Hannes die zijn gouden linker vond en KVV op 1-0 zette. Hij vierde dit uitvoerig met de voorzitter van de supportersclub. SPM schoot via Yildiz verschroeiend naast en Hannes redde de meubelen na een zeldzaam slippertje van Julien. Toch deed KVV serieus mee vandaag en de tweede goal had best al eerder kunnen vallen. Kuijlaars bood Dehond de kans op de tweede treffer maar zijn poging kon nog net voor de lijn worden weggetrapt. SPM was dreigend met drie hoekschoppen op rij maar echt gevaarlijk werd het niet. Met de snelle vrije trappen van SPM had KVV het wel heel lastig, tot twee keer toe leidde de snelle spelhervatting tot een hachelijke situatie voor onze goal.

Hannes copyright 2.0

Vlak voor rust kon Vaes Hannes andermaal in kansrijke positie diep sturen. Wat volgde is een exacte kopie van wat hierboven al beschreven stond bij het eerste doelpunt en dit tot het juichen aan toe. 2-0 en KVV op rozen voor de rust. Vele vroegen zich wel af wat Hannes zou doen als hij in de tweede helft nog een keer zou scoren …

Even heer en meester

KVV kwam scherp uit de kleedkamer. Meer en meer duels werden gewonnen en er volgende een aantal kansen. Een schot van Dehond kon net tot hoekschop worden verwerkt en na een actie tussen Nijs en Kuijlaars schoot Hannes over. SPM probeerde wat terug te doen via een vrije trap maar Blondeel lag op de goede plaats. KVV waande zich even heer en meester op het veld.

Ongelukkige handsbal Nijs

Soms fluiten ze hem wel, soms fluiten ze hem niet. Na een ongelukkige handsbal van Nijs lag de bal plotseling op de stip. Dit tot ontzetting van KVV en zijn technische staf. Die fase kostte KVV twee gele kaarten, een tegentreffer en tot overmaat van ramp werd trainer Belmans achter de omheining gezet.  Een lastige fase waarna KVV zich even moest herstellen. Zou dit het kantelpunt van de wedstrijd worden?

Dehond en Kuijlaars vergroten de marge

Mocht SPM gedacht hebben dat er na de gelijkmaker iets te rapen viel aan de Konijnenberg dan kwamen ze al snel van een koude kermis thuis. KVV gooide er namelijk qua inzet nog een schep bovenop en daarmee won het de wedstrijd. De goed doorzettende Havermans veroverde de bal en vond Dehond aan de tweede paal maar hij schoot toen nog nipt over. In de 70e minuut ontbond Kuijlaars zijn duivels en dat mondde uit in een niet te missen voorzet voor Dehond die nu wel de 3-1 liet aantekenen. SPM zocht andermaal de aansluiting maar KVV counterde er duchtig op los. Lauryssen ging op avontuur en kreeg ook een strafschop. Kuijlaars zette dit cadeau om en besliste daar mee de wedstrijd en zette KVV op 4-1. En zo hadden alle spitsen gescoord vandaag dachten we …

Jongensdroom komt uit, Wouters scoort eerste goal voor KVV

Interim trainer Gevers wisselde in de laatste vijf minuten en bracht de Vosselaarse jeugd in. Kuijlaars, Dehond en Vaes gingen onder luid applaus van het veld. Haest, Wouters en Kersemans kwamen er in voor de laatste vijf minuten. Dehond bood Haest een niet te missen kans maar hij strandde ongelukkig op de keeper. In de allerlaatste minuut deed de jonge Wouters het beter. Hannes ging goed door op links, vond een nieuwe sprint richting de voorzitter van de supportersclub toch te ver en legde de bal keurig op een presenteerblaadje. Wouters rondde deze aanval bekwaam af en schoot zich zo in de geschiedenisboeken van KVV. Scoren in 2e nationale dat is niet iedereen gegeven.

Van lelijk eendje tot “Kampioen van De Kempen”

En zo won KVV dik verdiend van de nummer drie in de stand. En dat met maar liefst 5-1. KVV klom zo naar de gedeelde vijfde plek in de stand en mocht zich ook sinds vandaag officieel “Kampioen van De Kempen” noemen. We eindigen namelijk definitief boven KV Turnhout, VV Hoogstraten, Zwarte Leeuw en Sint Lenaarts. Wie had dit voor aanvang van dit seizoen gedacht?. De gewenste kaap van 45 punten zit er zelfs ook nog in. Dan dienen er nog wel vier punten behaald te worden tegen de Hasseltse ploegen. Volgende week zondag trekken we naar Sporting Hasselt, een week later eindigen we het seizoen thuis tegen Hades Hasselt. Een mooi einde van het seizoen kondigt zich aan.

Opstelling KVV:

Blondeel, Lauryssen, Julien, Defossez, De Weer, Vaes (89e Kersemans), Havermans, Nijs, Hannes, Kuijlaars (84e Haest) en Dehond (87e Wouters)

Doelpunten: 11e 1-0 Hannes, 44e 2-0 Hannes, 59e 2-1 Poell, 70e 3-1 Dehond, 82e 4-1 Kuijlaars (penalty) 89e Wouters 5-1

Gele kaarten KVV: Havermans (geschorst voor de volgende wedstrijd) en Vaes

Foto’s en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel