Nipte nederlaag KVV na voetbalgevecht tegen Patro Eisden

Vandaag was Patro Eisden op bezoek bij KVV Vosselaar. Sinds kort de ploeg van de nieuwe sympathieke eigenaar Salar Azimi (die aankondigde binnen zeven jaar in eerste klasse te willen gaan spelen …) en trainer Stijn Stijnen. Maar ook de ploeg die al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen was. KVV wilde, zeker na de overwinning vorige week op Hades, nogmaals stunten in eigen huis tegen een ploeg uit de top vijf. In het voetbalgevecht wat zich vanmiddag onder aan de Konijnenberg afspeelde trok KVV echter uiteindelijk aan het kortste eind. Na een zeer intense wedstrijd stond er een 1-3 nederlaag op het scorebord.

Sponsor Michielsen in de bloemetjes gezet

Voor de wedstrijd begon werden Chris en Peter Michielsen in de bloemetjes gezet door de supportersclub vanwege hun 30 jaar lange trouwe dienst als sponsor. Na de aftrap en enkele technische hoogstandjes van onze oud eerste elftalspeler kon de wedstrijd van start. Deze week zaten Vaes en Koks geschorst op de tribune. Julien was na zijn schorsing terug in het elftal en ook voor Jannes was er deze week een basisplaats. De medische staf had ook Segers groen licht gegeven zodat er een scherp en gedegen KVV aan de start stond.

“Wat pinanti, hoe pinanti, waar pinanti, pinanti is pinanti!”

Deze legendarische uitspraak van Wim Reyers (ex-Kortrijk) kon vandaag weer bovengehaald worden. Binnen zes minuten ging de bal, na een rustige opening van de wedstrijd, twee maal op de stip. Na achttien minuten werd Hannes foutief afgestopt door de doelman van Patro en kreeg aanvoerder Havermans dé gelegenheid om KVV op voorsprong te schieten. De gebeurde helaas niet. De te zacht ingeschoten bal werd makkelijk gestopt en zo bleef het 0-0. Amper zes minuten later ging de bal aan de andere kant ook op de stip. Nijs kreeg een mislukt schot midden in zijn maag maar zijn handen zaten daar ook nog voor iets tussen. Andermaal een, dit keer discutabele, strafschop. Spits Mombongo Dues faalde niet en gaf Blondeel geen kans. Patro op een 0-1 voorsprong.

Nog één grote kans voor de rust

Patro hield na de treffer het meeste balbezit maar grote kansen deden zich niet voor. KVV hield vooral tegen, speelde goed in de organisatie maar kwam er aanvallend nog iets te weinig uit. De laatste vijf minuten voor rust kon KVV wel meer oprukken. Defossez kreeg zo bijna een kans via de kluts en Segers stuurde Van de Vreede weg over links. Net binnen de zestien kon hij vrij uithalen maar schoot op de doelman. Kans verkeken. Patro, dat vreemd genoeg al heel vroeg begon met tijdrekken, haalde zo de rust met een 0-1 voorsprong.

Hannes scherp aan de tweede paal

Na rust ging de wedstrijd gelijk op maar KVV kwam steeds beter in de wedstrijd. Jannes ging naar de linksback en Hannes trok vooraan mee ten strijde. Ook Patro bleef met hun snelle spitsen nog steeds gevaarlijk maar Blondeel hield ze met de voet van een tweede goal. Na een kwartier kreeg KVV een hoekschop. Verheyen gaf voor en vond via een stuit Hannes aan de tweede paal. Die twijfelde geen moment en zette KVV verdiend op 1-1. Dat smaakte naar meer en Vosselaar ging vol op zoek naar een tweede treffer.

Tien dolle minuten en de vlam in de pan

Wat er nog meer tussen de 60e en de 70e minuut gebeurde moeten we eigenlijk in een samenvatting terug kunnen zien. Eerst het doelpunt voor KVV, dan enkele opstootjes waar geen rode kaarten bij vielen voor een vermeende kopstoot (tegen Hannes) en stevig ellebogenwerk (tegen Verheyen) maar wel gele kaarten opleverde voor enkele passanten. Daarna een schwalbe (?) van Hannes die vreemd genoeg op weg leek te zijn om de 2-1 binnen te schieten en een excellerende Van de Vel die daarbij keihard van achteren werd neergehaald. Tijdens die hectische fases viel ook de tweede tegentreffer. Net op het moment dat KVV de bovenliggende partij was geworden kwam het na een mislukte diepe bal in de omschakeling op achterstand. De protesten voor buitenspel waren tevergeefs. Erg jammer want KVV speelde een goed eerste half uur na de rust.

Verdiende gelijkmaker blijft uit

KVV bleef op zoek naar de gelijkmaker. Patro bleef dan weer volop spelen op de snelle counter. Een fantastische run van Nijs over 50 meter leverde een goede voorzet op die door de “kleine” Segers net naast de kruising werd gekopt. Ook een strakke voorzet van Verheyen verdiende meer. Patro knalde nog op Blondeel en Hannes (waar kwam die opeens vandaan?) redde subliem op de lijn. Pas in de allerlaatste minuut, toen Vosselaar moegestreden was en alle risico’s nam, kon Mombongo Dues de 1-3 binnen tikken. KVV definitief gevloerd na een zeer intense wedstrijd.

De welkome winterstop

De komende weken ligt de competitie stil en kan er in alle rust gewerkt worden aan het herstel van de blessures. KVV staat na zestien wedstrijden op de negende plaats in een uitgebreide middenmoot met 17 punten. Op zondag 13 januari 2019 mag KVV weer op zoek naar punten bij directe concurrent Spouwen Mopertingen, aanvang van de wedstrijd in Limburg om 14:30.

Prettige feestdagen!

Scoreverloop: 25e 0-1 Mombongo Dues 60e 1-1 Hannes 66e 1-2 Allegria 87e 1-3 Mombongo Dues

Gele kaarten KVV: Segers en Nijs

Opstelling KVV: Blondeel , Verheyen, Julien, Van de Vel, Defossez, Nijs, Jannes (80e Kersemans), Havermans, Hannes, Van de Vreede en Segers

Foto’s en verslag: Marcel Julien

 

Deel dit artikel