Tot een minuut voor het einde zag het er erg goed uit voor onze Voskes, 0-1 voorstaan op het veld van leider KVC Westerlo. Doelvrouw Bette, amper 15 jaar, hield haar netten ongeschonden. Tot Labro, de uitblinker bij Westerlo met een hard schot de gelijkmaker binnenschoot. Een serieuze domper bij onze dames, we lieten ze even wat bekomen en hadden nadien een babbel met Alex Dierckx en Bette Vanheukelen.

Bart Goris; Alex, een gelijkspel op Westerlo is een erg mooi resultaat, maar toch zuur die late tegentreffer ?  

Alex Dierckx; Als je de laatste minuut een doelpunt tegen krijgt is altijd erg zuur. En spijtig dat zo je overwinning weg gesmeten wordt en het heeft er zeker in gezeten. We hadden vooraf afgesproken dat er geen schoten richting doel mochten vertrekken, éne bal hebben ze laten gaan en dat was de laatste minuut. En dat is erg jammer, maar daar tegenover denk ik dat dit de juiste uitslag is. En eigenlijk had Westerlo een penalty moeten krijgen, er was een handsbal, maar de scheidsrechter heeft die niet gegeven. Ok, goed voor ons, want toen kwamen we goed weg. Maar beide ploegen hebben vele kansen gehad, wij een bal op de lat, en ook nog een open kans laten liggen. Lara die de bal dan naast trapt, ze had die moment iets rustiger moten blijven. We stonden met momenten met te veel stress op het veld, maar ik ben erg tevreden.

Bart Goris; We kregen een erg sterke wedstrijd te zien, kansen aan beide kanten. Dan valt dat doelpunt voor ons, en gaat onze ploeg iets te ver achteruit hangen ?  

Alex Dierckx; Zeker, hoe verder dat we naar het einde gingen, hoe meer druk er was. Ze gingen achteraan man op man spelen, lieten hun kapitein mee naar voren schuiven, daardoor kregen wij een man minder op het middenveld. Even hebben we ook gedacht om iemand naar achteren te schuiven. Maar ondanks dit alles kregen we zelf nog kansen. Pijnlijk is even voor de gelijkmaker hebben wij een corner, en dan zijn onze dames misschien niet ervaren genoeg om die bal vast te houden in de hoek. Zet je voet op de bal en laat hen een fout maken, maar ok, dit is voor hen ook een leerschool. Maar laten we ook trots zijn, vorig seizoen stonden we nog in de derde provinciale, en nu staan we mee vooraan in de eerste, das erg knap.

Bart Goris; En het voornaamste was misschien wel om hier niet te verliezen, anders ontstond er een kloof ?  

Alex Dierckx; Dat is zeker waar, Westerlo mocht zeker niet uitlopen, verliezen was uit den boze. En het winnen heeft erin gezeten, spijtig van die laatste minuut. We blijven echter op drie punten, en dat is top. En we hebben ons laten zien, en we doen nog altijd mee. Westerlo krijgt geen vrijgeleide, van hier de titel is voor jullie. Nu hebben we twee erg moeilijke tegenstanders, Mechelen en Heist, waar Westerlo al tegen gespeeld heeft. Dus daar moeten we ook geen steek laten vallen.

Bart Goris; Dankzij deze uitslag blijft het erg spannend bovenaan ?  

Alex Dierckx; En dat is ook leuk voor de competitie, voor hetzelfde geld staan we nu op zes punten. We blijven goed meedoen, en ik verwacht dat Westerlo nog ergens een uitschuiver gaat doen.

Bart Goris; En dan was er twee dagen geleden de uitschakeling voor de beker van Antwerpen, het was kort dag ?  

Alex Dierckx; Ja dat was een moeilijke, en nadien zijn we niet meer samen gekomen.  Donderdag dat zuurverlies en vrijdag was er geen training. We hebben voor deze wedstrijd een vrij lange bespreking gehad in de kleedkamer. We hebben een paar puntjes op de i gezet, die moesten gezet worden. En dat is bij iedereen goed binnen gekomen, ik ben fantastisch content van mijne keeper, echt waar, die heeft vandaag echt een heel goede wedstrijd gespeeld. Er zijn wedstrijden geweest waar zij minder aanwezig was, maar nu duidelijk wel. Ze heeft echt aan iedereen getoond, ik ben wel een goede keeper. En nog maar 15 jaar, dus ze kan nog enorm groeien.

Tijd dus om een paar vragen te stellen aan Bette Vanheukelen, na deze pracht prestatie.

Bart Goris; Bette, een prachtige wedstrijd gespeeld, en alles gepakt was er te pakken was. En dan dat laat doelpunt, dat moet zuur zijn ?  

Bette Vanheukelen; Ja, voel me nu echt niet goed. De eerste ballen die ik moest pakken lukte goed, en dan groei je in die wedstrijd. En dan op de valreep dat onhoudbaar schot, binnenkant paal, erg spijtig.

Bart Goris; Ja iedere bal die jou richting uitkwam, was voor jou ? 

Bette Vanheukelen; Ja die moment denk je niet veel na, dan is dat gewoon verder gaan en zorgen dat we winnen, maar ja, niet gelukt hé. En het zag er lang zo goed uit, ben nu ontroostbaar, had zo mooi kunnen zijn. Ze bleven wel drukken, maar ze kregen weinig kansen om te scoren. En dan uit het niets ineens dat harde schot, echt balen is dat.

Bart Goris; En dan nu, de volgende wedstrijden, want jullie blijven meedoen voor de titel ?  

Bette Vanheukelen; Door deze goede wedstrijd heb ik wel terug meer zelfvertrouwen gekregen. Want er waren wat mindere wedstrijden, maar door er hard aan te blijven werken, en dit resultaat hier, voel ik mij terug een stuk sterker. Dus de volgende weken komt alles weer goed, en ook nog een pluim voor mijn ploegmaten, ze speelden als een blok. En daardoor kreeg ik de kans om te groeien in deze topper. Na even een mindere periode, zijn we door deze wedstrijd weer gelanceerd.

Deel dit artikel

1 Reactie op “Dubbelinterview met trainer Alex Dierckx en doelvrouw Bette Vanheukelen

  1. abbeel

    Heel mooi verwoord tof.

Reageren is niet meer mogelijk