Wat een seizoen voor Vosselaar, de heren die zeker gingen degraderen volgens kenners, redden zich en werden erg knap zesde. Onze dames gingen volgens verwachting kampioen spelen, ze deden dat ook,maar er was de manier waarop, maximum van de punten en bijna 300 doelpunten. En als surplus gingen ze nog de finale van de beker van Antwerpen spelen, vorig jaar wonnen ze die maar nu waren ze kansloos. Tegenstander Loenhout won de titel overtuigend in eerste provinciale en was gewoon te sterk voor de Voskes, die maar in derde provinciale spelen. Maar ieder wedstrijd moet gespeeld worden. En het werd een echte bekerwedstrijd met spanning tot de laatste penalty. Lara Lenaerts mocht de achtste trappen, na verschillende missers aan beide kanten, en Lara schonk KVVV de tweede beker op twee jaar tijd.

Onze Voskes begonnen tegen verwachting sterk aan de wedstrijd, Loenhout liet het gebeuren, ze zouden deze klus wel klaren. Maar het mooie doelpunt van Sara en nog enkele kansen voor Vosselaar schudden de trotse  kampioen van de eerste provinciale wakker. Ze scoren tweemaal voor de rust en nemen de wedstrijd in handen.

In de tweede helft drukt Loenhout nog even door, maar laat het tempo stilaan zakken. En onze Voskes beginnen meer en meer in een stunt te geloven. Loenhout vangt ze goed op en komt af en toe gevaarlijk dreigen, maar er komt ruimte in hun rug. En er komen stilaan ook wat kansen voor Vosselaar, als Mieke zeven minuten voor het einde met een prachtig schot de 2-2 laat aantekenen, weten we dat er weer een stunt zit aan te komen. En we halen zonder verdere kleerscheuren het einde, penalty’s komen eraan.

En dat werd een echte thriller, drie missers voor Vosselaar en Loenhout ging viermaal in de fout. Wat weinige voor mogelijk hielden, gebeurde. Tweemaal op rij pakken onze Voskes de beker van Antwerpen. Na de wedstrijd was er een enorme ontlading, iedereen deed mee met de dolgelukkige Vosselaarse dames. Het verdriet aan de andere kant bij Loenhout was erg, ze hadden vele supporters meegebracht, en die hadden heel de wedstrijd voor sfeer gezorgd. Maar hun troost was dat zij volgend seizoen richting nationale kunnen. Wij pakken twee prijzen en kunnen ook terecht trots zijn, het was weer feesten in Vosselaar .

Deel dit artikel