Eerste wedstrijd voor Vosselaar in 2018, op bezoek in Duffel op zondagmiddag. Kunnen onze jongens de positieve lijn van 2017 doortrekken, en heeft de drie weken rust deugd gedaan. Allemaal vragen waar we zondag een antwoord op krijgen, makkelijk zal het zeker niet zijn. Vorige week speelde Duffel tegen de andere nummer twee, Spouwen-Mopertingen een inhaalwedstrijd. Duffel won thuis met 1-0 tegen een toch erg sterke tegenstander Mopertingen. Komt er nog bij dat tegen Vosselaar, er een nieuwe trainer bij Duffel op de bank zit, Alex Czerniatynski. Deze ex-international is toch een erg grote naam in het Belgische voetbalwereldje. Bij Vosselaar kijkt iedereen met spanning uit hoe Jorne Segers en Jelle Adriaensen zich terug in de ploeg spelen na maanden gesukkel met een kwetsuur bij Jorne en ziekte bij Jelle. In de laatste wedstrijd van 2017 tegen Tienen lieten ze beide zien, dat ze de ploeg alleen nog maar sterker maken. We zeiden het toen al, de plaatsen worden duur in de ploeg van KVV Vosselaar en dat is positief. In de heenwedstrijd speelde Vosselaar en Duffel 0-0 aan de konijnenberg.

KFC Duffel staat momenteel op een achtste plaats met 23 punten, dat zijn er 6 minder dan KVV Vosselaar. Met Kambala en Daal heeft Duffel vooraan een sterk duo, ex speler van Vosselaar Ilias El Yazidi zorgt mede voor de aanvoer voor beide spitsen. Achteraan pakte Duffel redelijk wat tegendoelpunten, en daar zal de nieuwe trainer Alex Czerniatynski hard op werken. De trainerswissel komt op een slecht moment voor Vosselaar, maar niet getreurd trainer Frank Belmans zal wel weer iets uit zijn hoed toveren.

Jonas Nijs herstelt van een operatie aan de meniscus. Hij hoopt volgende week weer te kunnen aanpikken (met een aangepast programma).

Ruben Smet is gestopt. Zijn vervanger Robin Hendrickx is speelgerechtigd.

Jelle Adriaensen, Ruben Vaes, Nick Lauryssen, Joren Dehond, Raf Hannes, Pieter Engelen, Yannick Defossez en Nick Kuijlaars staan op scherp met 2 gele kaarten .

Voor de wedstrijdkern zal een keuze gemaakt worden uit deze selectie: Maarten Blondeel, Robin Hendrickx, Nick Lauryssen, Pieter Engelen, Nick Havermans, Jeroen Julien, Yannick Defossez, Jente Verbaendert, Ruben Vaes, Nick Kuijlaars, Jelle Adriaensen, Guy Geudens, Raf Hannes, Kamiel Schilders, Joren Dehond, Dries Haest of mogelijk nog aan te duiden spelers.

zondag 14 januari 2018 om 14.30 u ; KFC Duffel – KVV Vosselaar 

Adres ; Rooienberg 56, 2570 Duffel

Deel dit artikel