Vooraf wisten we dat Cappellen maar 3 punten achter Vosselaar stond. Na nieuwjaar konden we nog geen wedstrijd winnen, en vorige thuiswedstrijd werd verloren. Maar vorige week op Turnhout speelde onze jongens een goede wedstrijd, maar door het missen van hun kansen lieten ze de overwinning daar liggen. Raf Hannes kwam terug uit schorsing en kon zijn plaats weer innemen. Jorne segers en Pieter Engelen blijven op de sukkel met kwetsuren.

KVV Vosselaar begint erg sterk aan de wedstrijd en grijpt Cappellen ineens bij de keel. Halve kansen volgen elkaar op; schot voorlangs van Raf Hannes, dan kopbal van Nick Havermans, weer een schot van Raf Hannes net naast. We zijn al tien minuten ver als Raf Hannes een mooie pas geeft op Joren Dehond, Joren besluit naast. Cappellen is echter een taaie ploeg, en Kuijlaars wordt op het kwartier foutief gestopt. Helemaal is het hek van de dam als Destoop na 20 minuten , Maarten Blondeel onderuit schopt met gestrekt been. Einde wedstrijd voor Maarten en hij moet richting AZ Turnhout. De dader Destoop krijgt enkel geel van de scheidsrechter, en Robin Hendrickx komt de ongelukkige Maarten Blondeel vervangen.

Wat Cappellen wou lukt dus, het tempo uit de wedstrijd halen. En Robin wordt ineens opgewarmd als hij een zwaar schot moet stoppen van Kil, we zijn dan al bijna een halfuur ver. Nog twee kansen voor de aangeslagen thuisploeg voor de rust; een mooie verre bal van Joren richting Raf Hannes, doelman Joossens zit er echter goed tussen. En vijf minuten voor de rust is er een gevaarlijke vrijschop van Nick Kuijlaars, die weer door doelman Joossens onschadelijk wordt gemaakt. Direct hierop een snelle counter van spits Olongo, maar onze doelman Robin Hendrickx stopt met de voet, rusten bij een 0-0.

In de tweede helft begint de thuisploeg Vosselaar weer sterk, en komen er weer halve kansen. Eerst is Nick Kuijlaars weer gevaarlijk met een vrijschop, even later komt dezelfde Nick een voetje te kort na mooie aktie en voorzet van Yannick Defossez. Tussendoor twee verre schoten van Cappellen, Kil en Deckers zijn de schutters van dienst, maar Robin Hendrickx is goed ingevallen. Op de vierenzestigste minuut kan Raf Hannes zich mooi vrijdraaien en schieten, maar te weinig kracht in de bal, en opraper voor doelman Joossens.

En één minuut later valt het doelpunt zelfs aan de andere kant, Olongo kan de bal al vallend binnenschuiven. Een serieuze domper voor de thuisaanhang, en het is even bekomen voor de ploeg. Frank Belmans brengt echter vers bloed door spits Guy Geudens in te brengen. Guy begint hevig en minuut later heeft hij al een gele kaart. Maar vol goede moed beginnen onze jongens aan een inhaalrace. Overhaasting en een stugge verdediging voorkomen dat Vosselaar nog gelijk kan stellen. Guy Geudens met de kop, Joren Dehond met een schot naast en Nick Kuijlaars met een schot wild over zijn nog de beste mogelijkheden. Een pijnlijk tweede thuisverlies op rij, waar diverse factoren de oorzaak van zijn,

Opstelling KVVV ; Maarten Blondeel(20), Nick Lauryssen, Berne Lenaerts, Jonas Nijs(68), Ruben Vaes, Nick Kuijlaars, Joren Dehond, Raf Hannes, Jeroen Julien, Nick Havermans, Yannick Defossez. Bank : Robin Hendrickx(20), Jelle Adriaensen, Guy Geudens(68) +geel, Olivier De Weer.

Doelpunten ; 65′ 0-1 Ekila Olongo

Deel dit artikel