De wedstrijd begon door verschillende omstandigheden meer dan 10 minuten te laat. De kousen die niet voldeden aan de eisen van de scheidsrechter, en dan de minuut stilte naar aanleiding van het vreselijke weekendongeval te Vosselaar. Gilles Dierckx oud jeugdspeler, verloor daardoor onder tragische wijze het leven. De wedstrijd zelf dan, de eerste helft vrij potig en de rode kaart voor Kambala(Duffel). In de tweede helft dan een aandringende thuisploeg en een defensief spelend Duffel. Na de wedstrijd tijd voor interviews, we halen Guy Geudens voor de micro. Hij speelde een goede wedstrijd en schoot een paar erg goed op doel, maar keeper Hofmans hield zijn netten ongeschonden. Guy kwam over van eerste provincialer White Star Schorvoort en groeit naar een goed niveau.

KVVV ; Van vond je van onze tegenstander KFC Duffel ?

Guy Geudens ; Die stonden vanmiddag heel defensief te spelen, en daardoor was het heel moeilijk om er door te geraken. En al we dan toch kansen kregen, waren we net niet scherp genoeg. Maar ja, zelf kregen zij geen kans bijeen gevoetbald. Dus als er één ploeg aanspraak kon maken op een doelpunt en de bijhorende drie punten waren wij het wel. En dan zou niemand daar iets op kunnen zeggen, maar we kregen, spijtig genoeg, niet wat we verdienden.

KVVV ; Na die rode kaart voor Kambala, trok heel hun ploeg massaal naar achteren ?

Guy Geudens ; Ja ze zetten het gewoon vast van achteren, met een dubbele gordel. Wij probeerden het door de omschakeling open te breken. En daar lagen mogelijkheden, maar maakten er te weinig gebruik van. We hadden misschien nog iets meer langs de flanken moeten proberen. Dan hadden we waarschijnlijk nog meer kansen gehad, maar dat is niet gelukt. En je zag dat ze heel blij waren met dat éne punt, voor ons is dat zuur want wij wilden wel voetballen.

KVVV ; Langs de andere kant een 4 op 6, is toch erg goed ?

Guy Geudens ; Een goede start inderdaad, maar ik denk dat een 6 op 6 nog een stuk beter had geweest en dat heeft er in gezeten. We waren heel deze wedstrijd de baas en kregen enkele mooie kansen. Het is toch wel straf dat dit Duffel hier zo komt spelen, het is toch een ploeg met een goede reputatie. Dat hadden we zeker niet verwacht, we hielden rekening met een erg sterke start van hun. Dat ze gingen proberen zo snel mogelijk een doelpunt te maken en ons dan gingen vastzetten. Maar dat draaide helemaal anders, ze plooiden van begin al terug en kregen geen kans bijeen gespeeld. En ze gingen ook vrij hard in duel, vandaar ook die terechte rode kaart. En dat vind ik een spijtige zaak. Onszelf kunnen we weinig verwijten, we speelden met zijn allen een goede wedstrijd. Maar die goal valt niet, anders gingen we er gewoon over.

KVVV ; Doelman Hofmans speelde hierin ook een belangrijke rol ?

Guy Geudens ; Dat was jammer, dat hij net tegen ons een supermatch speelt. Hij pakte alles binnen het kader, maar we hadden enkele keren iets scherper moeten zijn. Ook werden we een paar maal terug gefloten wegens al dan niet buitenspel, dat hoort er eenmaal bij. Maar deze 4 op 6 en de manier waarop moeten ons het nodige vertrouwen geven naar de volgende wedstrijden. En we weten, er zat nog meer in en dat is jammer, dit puntje hadden er drie moeten of kunnen zijn. We hebben vanmiddag een sterke wedstrijd gespeeld en waren ook sterk in het collectief.

KVVV ; Je hebt zelf een erg goede wedstrijd gespeeld, de overgang vanuit eerste provinciale verloopt erg vlot ?

Guy Geudens ; Over mijn wedstrijd ben ik redelijk tevreden, alleen het scoren onbrak. En de overgang vanuit die eerste provinciale is een grote stap. Ik probeer elke week zowel op training als in de wedstrijden volle bak te gaan en mijn best te doen. Meer kunnen we er voorlopig niet voor doen, leren en mezelf 100 procent geven. En het zat er vandaag in , het is jammer, maar dat is voetbal. En ons nu, nog eens extra oppompen naar onze eerste derby, zaterdag in Sint-Lenaarts. We kijken er met zijn allen naar uit, er vol voor gaan en er ook voor de volle buit gaan !

Bart Goris

Deel dit artikel