Mooie en moeizame overwinning tegen VV Hoogstraten, een 1-0 winst. En dan is de maker van het enige doelpunt meestal de man van de wedstrijd, zouden we denken. We zullen het hem even vragen.

KVVV ; Joren, de eerste keer negentig minuten in de ploeg en al direct matchwinnaar ?

Joren Dehond ; Ja, ik denk dat dit goed voor mijn vertrouwen is. Ik stond bij het doelpunt op de juiste plaats en pak vandaag de kans die ze mij geven. Het is altijd prettig om in de basis te mogen beginnen.  En ik denk dat we als ploeg vooral in de tweede helft goed gespeeld hebben, toch een stuk beter dan in de eerste. En daar werden we voor beloont.

KVVV ; Ja Joren, die eerste helft verliep erg moeizaam ?

Joren Dehond ; Het was inderdaad moeizaam, omdat we ons aanpassen aan de tegenstander. En die tegenstander bracht vrij goed voetbal in de eerste helft, maar ik denk dat het bij ons tactisch wel goed stond. Maar we zijn dit spel niet gewoon en daarom was er iets minder wilskracht, en daarom zaten we niet zo goed in de wedstrijd. Maar ik denk dat we weinig weggeven, en dat dit wel onze verdienste is.  En dan hebben we tijdens de rust met elkander gepraat en dan hebben we besloten de tweede helft anders aan te pakken, en dat heeft goed uitgepakt.

KVVV ; Je eerste grote kans en je stond er wel ?

Joren Dehond ; In begin moest ik van rechts beginnen en dat was moeilijk, zeker voetballend omdat we de dubbele bezetting van hun, op de linkerflank moesten oppakken. Maar in de tweede helft kreeg ik samen met Nick Kuijlaars een vrije rol vooraan. En dat ligt mij toch wel beter, dan kan ik meer mijn actie maken. En zo ook regelmatig in de box komen en dat vertaalt zich ook in een goal. En daar ben ik zeer tevreden over.

KVVV ; Na zo een goede prestatie maak je het voor de hoofdcoach iets moeilijker voor de selectie van de volgende wedstrijd ?

Joren Dehond ; Ja, ik probeer altijd mijn best te doen en mij honderd procent te geven. En ik hoop dat ik zo kan verder doen, en mij elke training en ook elke wedstrijden vol te geven. En zo het, de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Het seizoen is echter nog lang, en we zullen alle jongens nog nodig hebben.

Deel dit artikel