De wedstrijd zat negentig minuten gesloten door het defensieve spel van KFC Duffel. De laatste weken speelde Nick Kuijlaars op een erg sterk niveau, en ook tegen Duffel trok Nick regelmatig ten strijden op zijn flank. Een kwartier voor het einde moest hij echter met een kwetsuur naar de kant. Fris gewassen stond hij ons na de scoreloze wedstrijd te woord.

KVVV ; Nick je moest vroegtijdig naar de kant, hoe staat het met het kwetsuur ?

Nick Kuijlaars ; Denk dat het meer vermoeidheid en krampen waren op het einde van deze zware wedstrijd. Heb er nu al geen last meer van, dus zal wel mee vallen.

KVVV ; De wedstrijd zelf dan, beginnen met de eerste helft ?

Nick Kuijlaars ; Ja, er was die rode kaart voor hen na amper 20 minuten, maar wij waren van begin van de wedstrijd de betere ploeg, met veel druk naar voren. Ik heb niet het gevoel dat Duffel enige tijd voor de winst ging. En dat is toch een compliment naar ons toe, dat Duffel achteruit ging en wij vooruit richting hun doel, en steeds op zoek naar die goal. En eens ze met tien man stonden, werd het voor hen nog moeilijker en ook voor ons moeilijker, omdat ze toen met zijn allen gingen verdedigen in hun eigen strafschopzone.

KVVV ; In de eerste helft kwamen er amper kansen, maar in de tweede kwamen die wel, maar het doelpunt wou niet vallen ?

Nick Kuijlaars ; Ja, ik denk dan dat dit te maken heeft met scherpte voor doel, en die was er niet genoeg. Uiteindelijk weten we dat er drie of vier kansjes zullen komen die we moeten benutten. En die 1-0 moesten we gewoon binnentrappen, en dan was die wedstrijd gedaan.

KVVV ; Was Duffel vandaag niet een tegenvaller, werd toch aanzien als een topper in onze reeks ?

Nick Kuijlaars ; Voor mij is alles hier nieuw, en ik kende de reeks ook niet, maar als ik ze vandaag hier zo zie spelen, dat moeten ze nog hard werken om bij die top vijf te komen.

KVVV ; Er waar moeten we volgens jou de lat van KVV Vosselaar leggen ?

Nick Kuijlaars ; We beginnen nu met die 4 op 6 en dat is goed, ik denk dat er geen een ploeg hier graag op Vosselaar zal komen spelen. En we hebben vorige week op Tienen bewezen dat we echt een goed collectief team zijn. En daar moeten we verder mee, en proberen iedere wedstrijd te winnen. Daar gaan we voor blijven werken en dat komt allemaal wel goed.

KVVV ; Hoe ervaar je de twee eerste wedstrijden, want het is allemaal nieuw voor jou ?

Nick Kuijlaars ; Voor is het een stapje hoger, en het is ook anders voetballen dan in Nederland, daar is het meer op techniek. Hier is het meer collectief, strijden als ploeg, ik denk dat dit mij goed bevalt. In die twee wedstrijden heb ik mijn ding kunnen doen, vandaag iets minder. Dat kwam omdat het vandaag een stuk moeilijker voetballen was, met negen man op eigen helft spelen en dan is het moeilijk als buitenspeler om er door te komen. Er zijn nog niet veel ploegen die met 4 op 6 konden beginnen deze eerste twee wedstrijden. Daar kunnen we al trots op zijn.

KVVV : Krijg je hier minder ruimte dan in Nederland ?

Nick Kuijlaars ; Zeker dat je hier minder ruimte krijgt, maar dat ligt ook aan de manier waarop wij spelen. Als we in twee tijden de bal raken of meteen goed open draaien is die flank wel vrij en kunnen we die actie maken. Maar daar moeten we aan werken als ploeg,  en zo proberen de doelpunten te maken. Vooral via de flank en via de spitsen, maar nogmaals dat is collectief en daar moeten wij het van hebben. Dat hebben we vorige week bewezen en ook vandaag, maar hebben wel geen goal gemaakt. Anderzijds hebben we ook amper een kans weggegeven, dat zat goed. Maar voor die goal moeten we met zijn allen nog iets scherper zijn. Die laatste balletjes moeten er nog in, en dan stonden we nu met een 6 op 6.

KVVV ; Wat gaf bij jou de doorslag om naar KVV Vosselaar te komen ?

Nick Kuijlaars ; Ik heb een aantal stage’s gelopen in de Jupiler League te Nederland en toen heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om nog een jaar te blijven zaalvoetballen en een club in België te zoeken. Eigenlijk is het ongebruikelijk om deze klasse te combineren met het zaalvoetbal, maar tot hiertoe gaat het goed. Ook heb ik met meerdere clubs in België gesproken maar ik heb uiteindelijk voor Vosselaar gekozen omdat deze ploeg mij een heel goed gevoel gaf. En ik ben ook meteen goed opgevangen en natuurlijk ook omdat ik de trainer kende, dat wasFrank Belmans mijn coach bij KK Malle.

KVVV ;  Het bekeravontuur duurde maar een wedstrijd, hoe kijk je daar op terug ?

Nick Kuijlaars ; Als ik daaraan terug denk, op Menen, gewoon een belachelijk veld, daar kan niemand op voetballen. Maar goed we verliezen daar met de strafschoppen, terwijl we de wedstrijd al tweemaal hadden kunnen beslissen. Gelukkig is er dan de nieuwe competitie, en deze start zal ons een stuk vertrouwen geven. Zaterdagavond trekken we naar Sint-Lenaarts, en daar zullen we er weer volle bak voor gaan, we moeten voor niemand bang zijn. En nogmaals wij hoeven niet, maar willen graag en dat is heel belangrijk, en daardoor kunnen we regelmatig stunten tegen bepaalde tegenstanders.

KVVV ; Daarom is het zeker belangrijk dat jullie nu al vier punten hebben ?

Nick Kuijlaars ; Dat geeft vertrouwen voor heel de ploeg, voor de wedstrijd zeggen we ook; vandaag gaan we hetzelfde aanpakken als tegen Tienen. En dan zie je dat een ploeg als Duffel al direct achteruit trekt, tegen ons als Vosselaar. En dan hoor ik de jongens hier zeggen, ze zijn al bang voor Vosselaar, dat ze achteruit kruipen. Terwijl dat ze eigenlijk voor de top vijf willen gaan, en vooruit moesten gaan spelen. Vandaag dus 1 punt , had er liever drie gehad en dat heeft er zeker in gezeten.

Deel dit artikel

1 Reactie op “Interview Nick Kuijlaars

  1. schellekens karel

    sterk bezig

Reageren is niet meer mogelijk