De ontlading na de winst tegen Hoogstraten was enorm, een ereronde en feest nadien in de kleedkamer. Na het onnodige verlies in Rijkevorsel wou men zo rap mogelijk terug aanknopen met een overwinning. Tom Gevers verlaat als een van de eerste de kleedkamer, onze T2 krijgt direct een micro onder de neus en hij antwoord vlot op de gestelde vragen.

KVVV ; Ja Tom, wat een spannende wedstrijd ?

Tom Gevers ; Ja dat wel, en ook zeker niet een van onze betere wedstrijden. De eerste helft hebben we het initiatief, per uitzondering, eens aan onze tegenstrever gelaten. En op zich lukte dat plan wel, alleen op de momenten dat we de bal veroverde waren we slordig. En niet scherp genoeg, gewoon niet genoeg kwaliteit aan de bal vandaag. En vandaar dat we de tweede helft terug gekozen hebben, om terug volle gas vooruit te voetballen. Zoals we het eigenlijk gewend zijn, en dat is goed uitgedraaid.

KVVV ; Heeft de nederlaag tegen Zwarte Leeuw er iets mee te maken, dat jullie het systeem wisselde ?

Tom Gevers ; Nee dat heeft er niks mee te maken, het was gewoon een tactische keuze in functie van deze wedstrijd. Dat stond dus volledig los van vorige wedstrijd.

KVVV ; De eerste helft was niet mooi, t’zat allemaal wat vast ?

Tom Gevers ; Ja heel gesloten hé, eigenlijk maar één kans weggegeven op heel de wedstrijd, die grote kans van Van De Vreede. We weten, Hoogstraten heeft voetballend heel veel kwaliteiten, en dan zou het dom zijn om de deur open te zetten vanachter.

KVVV ; En Joren Dehond een eerste maal een volledige wedstrijd, en hij heeft die kans aangegrepen. Mogen we stellen de matchwinnaar, of is dat te scherp om zo te stellen ?

Tom Gevers ; Bij Vosselaar spreken we altijd van het collectief, en is dus nooit gesproken van één iemand, bij ons is het dus altijd collectief. Maar Joren liet op training en bij zijn invalbeurten goede dingen zien. En dan is hij daar vandaag voor beloont geweest.

KVVV ; De tweede helft werd erg spannend, natuurlijk en zeker na die 1-0 ?

Tom Gevers ; Ja zij gingen wat meer risico’s nemen en zo kwam er ook meer ruimte voor ons om die tweede goal te maken. Maar ook daar terug hetzelfde, we waren vandaag net niet goed genoeg om die ruimte goed uit te spelen. Maar goed we hebben nu 13 punten , en dat is fantastish.

KVVV ; Zoals je net al zei, Maarten heeft het niet zo druk gehad vandaag, echte kansen waren er amper ?

Tom Gevers ; Ja echt veel tussenkomsten heeft Maarten niet moeten doen. Anderzijds hebben we zelf ook niet geprofiteerd van de ruimte die er lag. En dat was hetzelfde probleem als in de eerste helft, aan de bal waren we niet goed genoeg vandaag en dan is het heel positief dat we zo een wedstrijd positief afsluiten. Vorige week waren we beter dan onze tegenstrever en werden we niet beloont, en nu lukte dat wel.

KVVV ;  Net gezien Tienen won weer zijn wedstrijd, toch wel verrassend dat jullie daar gingen winnen, en dat zij nadien alles wonnen. Dat is eigenlijk toch wel straf van KVV Vosselaar ?

Tom Gevers ; Jawel, maar we zagen in die wedstrijd ook wel dat Tienen met veel power en karakter speelde. En dan zullen zij na onze wedstrijd bepaalde dingen veranderd hebben. Toch wel straf dat ze vandaag van Thes Sport winnen, dat is toch wel gek en straf dat Thes met dit budget steken laat vallen. Met dat budget en met die kern zijn zij de uitgesproken favoriet.

KVVV ; Volgende week naar Tempo Overijse, hebben jullie al een plannetje ?

Tom Gevers ; Daar spreken we nu nog niet over, even genieten van deze overwinning. En vanaf dinsdag staat het vizier richting Tempo .

KVVV ; En binnen veertien is er hier weer een topper, want vandaag was er al redelijk veel volk ?

Tom Gevers ; Ik vond dat er al heel veel volk was, ondanks het mindere weer vooraf. En binnen veertien dagen weer een schitterende derby. Vandaag was het een beetje speciaal voor mij, en dan zal het speciaal zijn voor onze hoofdcoach. Dus er is altijd wel een extra gegeven rond die derby’s, en dat maakt het alleen maar plezanter.

KVVV ; Voor deze uitslag teken je vooraf tegen Turnhout ?

Tom Gevers ; Haha, dat zal wel zijn, dat zal zeker wel zijn !

 

Deel dit artikel