Dolle feestvreugde na de weer gewonnen finale Beker van Antwerpen voor dames. Het was erg spannend en eindigde op 2-2 , en de penalty’s nadien waren een echte thriller. De achtste penalty werd door de ingevallen Lara Lenaerts binnen getrapt en leverde de beker op. Dus tussen de feestende Voskes enkele interviews, beginnen met Lara Lenaerts. 

KVVV ; Lara, de winning goal gemaakt ?

Lara ; Ja, kan het nog niet geloven, het was nipt of ik nog mocht invallen of niet, omdat het zo spannend bleef. En ik had heel veel schrik om die penalty te trappen, om eerlijk te zijn.

KVVV ; En wat denk je dan, ik plaats hem in de hoek of ga je gewoon keihard trappen ?

Lara ; Toch wel proberen te plaatsen, een beetje kijken wat dat de keeper doet, en hoe zij reageert. Gelukkig had ik niet veel tijd om na te denken.

KVVV ; Dat moet leuk zijn, de beslissende binnen te knallen ?

Lara ; Heel leuk, prachtig gevoel geeft dat. Maar ik denk als wij onze kansen in de wedstrijd hadden binnen getrapt, had het niet tot penalty’s gekomen.

KVVV ; En ben je dan nu in dit feestgewoel ook nog een beetje ontgoocheld dat je niet mee mocht starten ?

Lara ; Niet echt meer, had deze week ook bijna niet mee kunnen trainen. En dan weet je dat de trainer keuzes moet maken, en daar moet je je bij neer kunnen leggen.

KVVV ; En volgend seizoen nog bij Vosselaar ?

Lara ; Ja, ja, dat staat al vast, en nu verder gaan vieren !

Even verder staat onze keeper Paulien Geentjens, zij pakte twee penalty’s, net als vorig seizoen. Deze week had Paulien ook aan gegeven dat ze de club verlaat. Tijd voor enkele korte vragen.  

KVVV: Paulien, net als vorig jaar heb je er weer een paar gestopt ?

Paulien ; Ja dat klopt en dat geeft een enorm goed gevoel. Je weet als doelvrouw  dat dit steeds erg moeilijk is, het is een beetje gokken.

KVVV ; En nu, afscheid nemen in schoonheid ?

Paulien ; Amai het was een thriller van een wedstrijd, maar inderdaad afscheid nemen in schoonheid.

KVVV ; En dan die penaltyreeks, wat denk je dan, vorig jaar lukte het ?

Paulien ; Das niet meer normaal, dan weer niet , dan weer wel. Zenuwen man, eindelijk lukte het dan toch.

KVVV ; En zelf pakte je twee penalty’s , maar ook het doelhout stond tweemaal aan onze zijde ?

Paulien ; Inderdaad, k’heb er geen woorden voor, het is te mooi om waar te zijn.

Dank zij het late doelpunt en erg mooie doelpunt van Mieke Bols wordt het 2-2 en kregen we penalty’s. Ook Mieke geeft even haar mening.

KVVV ; Mieke, dank zij jou is er die penaltyreeks ?

Mieke ; Dat denk ik niet, denk dat dit het resultaat is van ons goed samenspelen. We hebben er voor blijven vechten ook al stonden we heel de tweede helft een doelpunt achter. Ik denk dat het alleen de verdienste is van de ploeg dat we die penaltyreeks hebben mogen spelen.

KVVV ; En sta je dan te springen om een penalty te trappen ?

Mieke ; Neen, ik had het eerst weg geschoven, maar kwamen dan iemand te kort. En er is niemand iets te verwijten, moest men missen. En dan heb ik besloten om er toch maar één te geven.

KVVV ; En dan twee seizoen op rij hier de beker winnen, dat is toch wel speciaal denk ik ?

Mieke ; Ja ja, dat komt niet vaak voor denk ik. Dat zullen er weinig kunnen zeggen dat dit al is gelukt. Tenslotte werken we hier heel het jaar voor, niet alleen voor kampioen te spelen. En de laatste weken na het seizoen, zijn we blijven werken. Ze zijn ook goede trainingen blijven geven, en zeker blijven tactisch trainen en daar plukken we hier de vruchten van.

En de volgende die we tegen het lijf lopen, is onze succestrainer Raf Hannes. Hij kan ongetwijfeld terug blikken op een erg mooi seizoen met zijn dames.

KVVV ; Jullie begonnen sterk tegen Loenhout, maar zakken dan wat terug ?

Raf ; Ja dat klopt helemaal, we wisten dat Loenhout een ongeloofelijke sterke ploeg is en wilden hen zo wat verrassen. We weten dat ze heel veel voetballend vermogen hebben, en dat we in normale omstandigheden het onderspit zouden moeten delven. Maar hoe dichter de wedstrijd nader bij kwam zijn we meer en meer in een stunt gaan geloven. En we hebben gewoon bij ons zelf gezegd , we gaan ons eigen ding doen en er vol voor gaan. En uiteindelijk hebben we dan in de beginfase wel getoond, we zetten toen veel druk naar voren en konden ook kansen bijeen spelen. En dat we toen verdiend 1-0 voor kwamen, maar dan begint de ploeg op twee gedachten te spelen.

KVVV ;  Ja Loenhout speelde zich toen terug in de wedstrijd ?

Raf ; Absoluut, die moment ga je op twee gedachten hinken, je weet dat je dan nog tachtig minuten vol aan de bak moet. Dan denk ik dat we het die moment niet goed gedaan hebben, te snel achteruit kropen. En dan laat je die voetballende ploeg Loenhout terug het iniatief nemen. Dus zo iets moeten we naar volgend seizoen onthouden, dat we steeds zelf onze eigen ding moeten blijven doen. En dan kunnen wij heel veel ploegen pijn doen. We hebben snelheid, we hebben alles in onze ploeg, we hebben creatief vermogen, een sterke verdediging een goede bank. Uiteindelijk is dat iets waar we verder op kunnen bouwen. We hadden bij de rust gezegd, het is ongeloofelijk dat we hier vandaag weer staan. En is opnieuw ongezien, en we staan maar één doelpunt achter, op dit veld waar we verleden seizoen er tweemaal slechter hebben op gestaan. En dan merk je dat die dames dat wel oppikken, en dat die onmiddelijk er vol voor gingen. En in die tweede helft hebben we Loenhout gewoon overpowerd. We zijn blijven drukken, blijven gaan, blijven zoeken naar dat doelpunt. En ik denk met die mooie trap van Mieke heel het stadion ontploft, en van dan af is het genieten. En dan is het weer dat hinken, je wil toch die 3-2 maken, maar ook vermijden dat er nog een tegendoelpunt komt. En dan die strafschoppen, dat is een loterij. Maar voor dat we aan die strafschoppen begonnen, wees ik hen op het feit dat we in net dezelfde situatie stonden een jaar geleden. En ik wees hen erop dat we daardoor wel een mentaal voordeel hadden. En dat is uiteindelijk ook weer gebleken; en ik denk dat Paulien daar wel een absolute verdienste in heeft. Iedereen die trapte heeft zijn verantwoordelijkheid genomen, en dat is knap. En nu gaan ze weer goed kunnen feesten deze avond.

“Afscheid nemen bestaat niet” een mooie song uit Nederland. Maar wij moeten dat volgende seizoen wel doen van Kimberly Krijgsman. Tussen het feestgedruis toch even een vraagje aan haar.

KVVV ; Je verlaat de club met een weer mooie beker, en met spijt in het hart denk ik ?

Kimberly ; Ja dat wel ja, ik stop met voetballen. Dus voor mij is mijn carriëre over.

KVVV; Dat is wel spijtig, je hebt talent en bent nog jong ?

Kimberly ; Ja het is wel spijtig, maar op een gegeven moment gaat je lichaam prostesteren.

KVVV ; Hoe kijk je nu terug op die twee jaar Vosselaar ?

Kimberly ; Het zijn echt toffe meiden, ik heb het hier super naar mijn zin gehad. Op dat punt is het wel jammer dat het hier ophoud voor mij.

KVVV ; Er was ook steeds die verplaatsing, op en af van Rotterdam, dat moet wel zwaar geweest zijn ?

Kimberly ; Ja maar, dat deed ik toch wel met plezier, ook gewoon voor de meiden. Omdat het gewoon een heel tof team is, zeker weten. Ik kom volgend seizoen nog wel eens kijken, zeker weten.

De lachebek van de ploeg is de volgende die we tegen het lijf lopen, Anne-Sophie Caers. Ze speelde achteraan een sterke partij, en ziet er erg gelukkig uit.

KVVV ; Anne-Sophie tweede beker ?

Anne-Sophie ; Fantastisch, ongeloofelijk, kan het nog niet goed vatten.

KVVV ; Eerst kampioen spelen, en nu die tweede beker ?

Anne-Sophie ; Maar een bekerwinst overtreft toch alles, kampioen spelen dat bouw je een heel op. Maar dit is allemaal gebaseerd op één match, en dan die penalty’s. Het is echt ongeloofelijk twee jaar op een rij.

KVVV ; En dan blijkt vandaag dat eerste provinciale toch wel totaal iets anders is ?

Anne-Sophie ; Ik vind persoonlijk wel veel leuker om tegen zo een ploeg te spelen. Je moet zelf ook echt voetballen, het is helemaal anders dan in onze reeks. Maar ik ben er van overtuigd dat wij dit ook kunnen, want wij hebben een topploeg.

KVVV ; De eerste 20 minuten zijn jullie baas, en dan lieten jullie Loenhout in de wedstrijd komen ?

Anne-Sophie ; Klopt helemaal, we lieten dan even wat meer ruimte, zitten er niet meer kort op. Geven ons niet meer 100%, das niet bewust, er lopen wel wat dingen mis. Maar op het einde staan we er wel weer, en zetten we het gewoon terug recht.

KVVV ; En dan die penalty’s, is dat iets voor jou ?

Anne-Sophie ; Ik had vorig jaar wel mee gedaan, maar was gewisseld. Dat is weer ongeloofelijk, en we weten dat Paulien daar geweldig in is. Ze heeft zich vandaag weer getoond, en dat is geweldig.

KVVV ; En wat volgt er nu vanavond ?

Anne-Sophie ; Veel drinken, uitgaan, maar toch een beetje met een rem, want er moeten er veel werken morgen. Maar ondanks dat, gaan we er toch een leuk feestje van maken.

Als laatste in het rijtje, een kort gesprek met onze nieuwkomer Kimmy Bedford. Zij stond samen met Anne-Sophie Caers centraal achteraan, en hadden bij momenten erg veel werk.

KVVV ; Nieuw in de ploeg met nieuwjaar, en deze belangrijke wedstrijd bij de starters, moet je toch wel deugd doen ?

Kimmy Bedford ; Ik had stress, maar ja het is gegeaan. Ik was aan het sterven, maar het is fijn , het is leuk.

KVVV ; Na 20 min. geven jullie de wedstrijd uit handen, en komt er veel druk op jullie achteraan te staan ?

Kimmy Bedford ; We lieten te veel ruimte tussen het middenveld en de verdediging, waarschijnlijk een gevolg van de stress. We waren ons zelf wat aan het verliezen, maar in de tweede helft hebben we ons goed herpakt.

KVVV ; Je hebt voor Vosselaar gekozen, een bewuste keuze ?

Kimmy Bedford ; Ik kende Rianne van vroeger, en ik wou gewoon heel graag terug voetballen. Er was een gat van twee jaar, en ik miste de voetbal toch wel. En ik woon in Turnhout, en dan het werk en mijn hobby wat willen combineren en zo eigenlijk bij Vosselaar terecht gekomen.

KVVV ; En wat een seizoen, eerst kampioen spelen en nu de beker ?

Kimmy Bedford ; Zot hé, denk niet dat het beter kan, misschien nog de beker van België. Misschien iets voor een van de volgende seizoenen. Eerst zien waar we volgend seizoen starten, de geruchten gaan richting eerste provinciale.

KVVV ; Als dit moest waar zijn of worden, wat verwacht je daar dan van ?

Kimmy Bedford ; Ik denk eender welke reeks, we moeten gewoon ons eigen spel blijven spelen. En of we nu naar eerste mogen of niet we gaan er gewoon weer een topseizoen van maken.

KVVV ; Je had een periode niet gevoetbald, maar dat merk je blijkbaar niet ?

Kimmy Bedford ; Dat komt dat de trainingen bij KVV Vosselaar op een hoog niveau liggen. En dat doet wel heel veel, daardoor geraakte ik supersnel in het goede ritme. Dat is door onze twee goede trainers Raf en Joris.

Deel dit artikel