KVV blijft thuis ongeslagen na gelijkspel tegen Hoogstraten!

Vanmiddag speelde KVV thuis tegen Hoogstraten VV. Na een matige eerste helft, waarin  de gasten de overhand hadden, eindigde deze derby in een billijk 1-1 gelijkspel. KVV bleef zo thuis ongeslagen en handhaafde zich keurig in het linker rijtje.

Bijna een bliksemstart voor KVV

Trainer Belmans moest, noodgedwongen door blessures van Segers en van Van de Vreede, basisplaatsen inruimen voor Machielsen en Koks. De jonge Nederlander maakte zo zijn debuut voor eigen publiek. De toeschouwers hadden hun plaats nog maar net ingenomen toen Havermans Nijs al in de eerste minuut de diepte instuurde. Dat leverde (maar dat bleek later pas) direct de beste kans op voor KVV tijdens de eerste helft. Nijs volleerde de bal net over de goal na een prima poging.  KVV viel echter stil na deze bliksemstart. Tijdens de eerste fase ging het spel nog gelijk op maar langzamerhand nam Hoogstraten het heft in handen. Intussen moest Machielsen geblesseerd het veld verlaten, Verheyen was zijn logische vervanger.

Hoogstraten domineert maar scoort niet

Halverwege de eerste  helft kwam KVV niet meer aan voetballen toe. Hoogstraten liet de bal goed rondgaan en domineerde tot aan de rust. KVV leed te veel balverlies, bleef uit de duels en kon doelman Smet niet meer bedreigen. Het spel speelde zich bijna volledig af op de helft van KVV. Hoogstraten zocht regelmatig de goal van Blondeel op maar kon niet tot scoren komen. Pogingen van Van Dyck, van Meynendonckx en een groot aantal hoekschoppen leverde uiteindelijk niets op. De grootste mogelijkheid, het intikkertje van Bokila na een voorzet van Diomande, bleek echter te zijn gedaan vanuit buitenspelpositie. KVV kwam op dat moment héél erg goed weg en haalde uiteindelijk met moeite de rust met een 0-0 stand. Werk aan de winkel dus voor de technische staf.

KVV herstelt het evenwicht na rust

Na de rust bleek al snel dat KVV het evenwicht kon herstellen. Veel gretiger dan voor de rust waren de blauwhemden uit de kleedkamer gekomen. Het spel, zonder echte uitblinkers, golfde nu meer op en neer. Nijs volleerde al snel net over de goal van Smet. Aanvaller Diomande schoot een bal net naast de kruising en KVV-er Verheyen had dan weer een gigantische schot in gedachten, na een afgeslagen vrije trap, maar raakte de bal maar half.  Verdedigend dwong Lauryssen Lambrechts tot een schot naast de goal van Blondeel en de ingevallen Van Huffel besloot in een kansrijke positie naast. Ook KVV was vaker op de helft van de tegenstander te vinden maar die ene grote kans leverde dat nog niet op.

Flits van ons nieuwe aanvallende duo levert voorsprong op!

In de 68e minuut kwam KVV plotseling op voorsprong. Na een slippertje en een handsbal van de rood witte achterhoede mocht Koks plotseling door op rechts. Hij trok de bal in één keer strak voor en Verheyen, die goed gevolgd was, zette KVV simpel op een 1-0 voorsprong. Een opsteker halverwege de tweede helft. Lang kon KVV echter niet van het voordeel genieten. Na een matige aanvallende vrije trap van KVV, stond het verdedigende compartiment van KVV niet goed in de omschakeling en na de snelle counter en een schot van Van Huffel was de stand toch weer in evenwicht.

Blondeel en Engelen goud waard

Tijdens het laatste kwartier leken beide ploegen tevreden met een gelijkspel maar bleven toch voorzichtig op zoek naar dat ene gaatje in de verdediging. Vlak voor tijd kreeg Diomande plots alle ruimte. De watervlugge aanvaller ging alleen op de keeper af maar Engelen, die een spurt in huis had à la Usain Bolt, kon hem net genoeg hinderen waarna Blondeel de uitgeweken aanvaller uiteindelijk definitief kon afstoppen. Zo bleef KVV steken op een gelijkspel maar met een uitslag waar beide ploegen vrede mee konden hebben. Hoogstraten had het overwicht voor rust en over het algemeen de betere kansen maar KVV kwam uiteindelijk op voorsprong, herstelde zich goed en speelde weer mee na de rust.

Koploper Sporting Hasselt wacht op KVV

Volgende week  gaat KVV op zaterdagavond op bezoek bij koploper Sporting Hasselt. De wedstrijd tegen de leider, nog altijd met het maximum van de punten, start om  20;00. Voldoende uitdaging dus voor KVV om het rijtje van vijf ongeslagen wedstrijden nog wat verder uit te breiden en te zorgen voor een stunt?

Scoreverloop: 68e 1-0 Verheyen (Koks), 72e 1-1 Van Huffel

Kaarten KVV:  Verheyen en Jannes

Opstelling KVV: Blondeel, Lauryssen, Engelen, Julien, Defossez, Nijs, Vaes, Havermans, Hannes, Machielsen (10e Verheyen, 88e Dierckx) en Koks (85e Jannes)

Foto’s en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel