KVV krijgt niets cadeau van Sint en Piet

Gisteravond speelde KVV tegen Sint Niklaas waar het dankzij Sinterklaas voor iedereen gratis entree was. Zeer gewaardeerd door de Vosselaarse supporters. Daar bleef het bij wat betreft de presentjes van onze goedheiligman. KVV verdiende namelijk een cadeau in de vorm van drie punten maar kreeg uiteindelijk niets mee van Sint en Piet. Een nipte 2-1 eindstand stond er uiteindelijk op het bord. Het wordt tijd om onze schoen te zetten en om punten, doelpunten en een scorende spits te vragen. De pepernoten, chocolade mannetjes en mandarijntjes slaan we wel een jaartje over.

Eerste grote kans alweer voor KVV

Zonder de geschorste Havermans en de geblesseerde Engelen speelde KVV in dezelfde organisatie als de laatste weken. Positief was wel de terugkeer van Lauryssen. Rustig een plaatsje zoeken is er tegenwoordig niet meer bij voor de supporters van KVV. Voor dat iedereen goed en wel op zijn plek zat had onze ploeg al binnen de minuut een grote kans op een doelpunt. Na een goede combinatie tussen Vaes en Koks bediende de laatste de vrijstaande Van de Vreede. Oog in oog met de doelman kreeg hij het leer echter net niet naast de doelman. Sint Niklaas antwoordde met een kans voor De Witte die aan de tweede paal overschoot. Met Van de Vel als extra middenvelder kreeg KVV veel ruimte bij balbezit. Vaes, Nijs, Van de Vreede en Koks vonden elkaar regelmatig en probeerde, de gisteravond ongelukkige Segers, te lanceren. Een kansrijk schot van Koks werd net geblokkeerd maar na een half uur kreeg KVV alweer een grote kans. Van de Vel en Vaes vonden elkaar, legde af op Segers die uit kansrijke positie net naast besloot. Sint Niklaas werd ondanks vele hoekschoppen niet echt gevaarlijk.

Als je zelf niet scoort …

KVV werkte alle hoekschoppen zonder problemen weg buiten die ene keer. De rebound kwam terug in de zestien en in het geharrewar kon Panneel de bal achter Blondeel schieten. KVV toch weer op achterstand. Blondeel moest voor rust nog eens redden en deed dat bekwaam. Vlak voor rust nog een laatste kans voor KVV. Nijs stuurde Hannes met een schitterende pass de diepte in. Onze flankspeler ging prima door en legde de bal buiten het bereik van de keeper netjes voor de goal klaar. Daar was echter niemand … om de gelijkmaker binnen te schieten.

“Hoort de wind waait door de bomen”

Na rust kwamen we direct op 1-1. Koks maakte een werkelijk sublieme maar ook gelukkige goal. Hij wilde nog vanop eigen helft een diepte bal op Hannes versturen. De wind kreeg vat op de bal en deze waaide richting de doelman. Na een perfecte stuit op het natte gras ging de bal echter keurig over de keeper heen en het stond gelijk. Hopelijk zijn hier beelden van (staan inderdaad al op het Facebook van KVV), want eerlijk is eerlijk, bedoeld of niet zo bedoeld, het bleek een magnifieke goal. De speaker gaf de wind de schuld, wij wisten wel beter. “Alle ballen op Koks” en “schieten Koks” hoorde je op de tribune.

Zeker de betere ploeg na rust

Na de gelijkmaker bleef KVV de betere ploeg na rust. Dat leverde een schietkans op voor de opgerukte Lauryssen die tegen de keeper aanschoot. Na een vrije trap van de zeer lastig te bespelen Laref knalde De Witte andermaal over. De ruimtes op het veld werden groter en KVV bleef op zoek naar de voorsprong. Bijna was het Hannes die kon scoren maar zijn poging uit een moeilijke hoek ging net voorlangs. Bij Sint Niklaas bleef het aantal hoekschoppen wel oplopen maar het aantal kansen bleef echter zeer beperkt met dank aan onze oplettende verdediging.

Heel vreemde tegengoal na wissel Vaes

Met nog een kwartier te spelen gaf Vaes aan een kleine blessure te hebben en werd gewisseld voor Verheyen. Vreemd genoeg werd het spel direct hervat terwijl Verheyen nog helemaal naar zijn positie op rechts moest sprinten. De organisatie was even ontregeld en zo ontstond op een wel hele simpele manier de tweede goal van Sint Niklaas. Alle protesten ten spijt, het kwaad was al geschied. Een heel vreemde gang van zaken. Bij latere wissels wachtte de scheidsrechter wel keurig tot de spelers op hun plek stonden maar net deze ene keer helaas niet.

Knal Nijs verdiende meer

Ondanks de counters van Sint Niklaas bleef KVV op zoek naar de gelijkmaker. Een schotje van Verheyen was het eerste signaal voor een slotoffensief. Het moet gezegd door de ruimte moest Blondeel ook nog twee keer redden maar mede daardoor bleef KVV erin geloven. Zo kon Nijs uithalen vanop ruim 20 meter. Zijn schot zoefde als een streep richting de winkelhaak maar doelman Merckx redde knap. De laatste kans was voor Defossez. Na een voorzet van Verheyen kopte Julien de bal terug op onze verdediger die net naast devieerde. De tijd verstreek en na nog enkele wanhoopspogingen bleef KVV helaas steken op een 2-1 en leed het andermaal een zure nederlaag.

Op naar volgende week

Net als vorige week kreeg KVV te weinig en moeten we de komende twee thuiswedstrijden weer op zoek naar punten.  Als je echter zo blijft spelen gaan die (doel)punten ook zeker komen. Volgende week spelen we thuis tegen Hades, aanvang 14:30.

Scoreverloop: 35e 1-0 Panneel 49e 1-1 Koks 69e 2-1 De Witte

Gele kaarten KVV: Lauryssen, Dierckx en Julien (deze laatste is geschorst voor de volgende wedstrijd)

Opstelling KVV: Blondeel , Lauryssen, Julien, Van de Vel,  Defossez, Nijs, Vaes (68e Verheyen), Hannes,  Van de Vreede, Segers (78e Dierckx) en Koks

Verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel

1 Reactie op “KVV krijgt niets cadeau van Sint en Piet

  1. Steven van der eycken

    Wow kvv is religie voor jou, ben van Vosselaar trouwens grote voetbal supporter, net zoals iedereen een voorkeur voor een bepaalde club, maar als je de kansen niet neemt dat je krijgt verlies je!!! Als de andere ploeg da wel doet is dat oververdiende overwinning van hun!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *