KVV nog steeds ongeslagen in 2e klasse na gelijkspel tegen Duffel!

Vandaag speelde KVV zijn eerste thuiswedstrijd in 2e. Ten opzichte van vorige week waren er geen wijzigingen in het basiselftal. Op de bank zat wel een nieuw gezicht. Naast doelman Smet , Verbaendert en Dehond zat nieuwkomer Mouhcine Zerouali voor het eerst bij de selectie. De spelers mochten pas tien minuten later dan gepland het veld op omdat de kleur van de kousen van Duffel werd afgekeurd. Op het veld werd oud speler El Yazidi nog in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van de supportersclub de bronzen schoen van het afgelopen seizoen.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gilles Dierckx, de pas 18-jarige oud speler van KVV Vosselaar, die gisteren na een noodlottig ongeval om het leven kwam.

Lange studieronde van beide ploegen

In de beginfase lag het tempo hoog en speelden beide ploegen vanuit een gesloten organisatie. Het duurde dan ook lang voordat de wedstrijd echt openbrak. Het eerste kans(je) was voor Duffel maar de kopbal verdween in de handen van Blondeel. Dat dat tevens de laatste redding van Blondeel was hadden we toen nog niet durven te voorspellen. Na een kwartier werden we opgeschrikt door een harde charge van Daal op Kuijlaars, waarvoor de speler van Duffel terecht geel kreeg. De eerste kans van KVV kwam er na een hoekschop van KVV waaruit Havermans hard naast kopte.

Duffel met tien na ruwe charge

Na een half uur kwam Duffel met tien man te staan. Aanvaller Kambala kreeg rood nadat hij, na een overtreding op Hannes, nog een slaande beweging maakte. KVV speelde van af toen met een man meer, dat leek mooi maar dat was tevens het sein voor Duffel om zich volledig terug te trekken en te starten met allerlei langdurige vertragingsacties (“tijdrekken” in de volksmond) die tot ruim in blessuretijd zouden blijven duren.  Tussendoor werd er ook gevoetbald en het was Kuijlaars die namens KVV overschoot. Niet veel later kreeg Hannes de grootste kans van de eerste helft, hij kwam echter een teenlengte tekort om doelman Hofmans te verschalken. Ruststand 0-0.

Beste kansen voor KVV

Na rust drukte KVV Duffel steeds meer achteruit. KVV werd gevaarlijker en langzaam begonnen de kansen te komen. Kuijlaars schoot naast en deze stelde ook Vaes in staat op uit te halen maar hij raakte een been. De duels bleven fel en Duffel had maar één doel, sterke spits Daal zoeken en hopen op die ene kans. Die kwam er na een kwartier in de tweede helft. Een goed teruggelegde bal schoot hij in een tijd over de goal van Blondeel.  Niet veel later schoot Kuijlaars over links snoeihard op de keeper die daarbij hulp kreeg van de paal. Uit de hoekschop kreeg de bedrijvige Geudens de bal en die zag zijn goede schot andermaal gekeerd  worden door de bezoekende doelman.

KVV blijft aandringen

Belmans besloot om een dubbele wissel uit te voeren die nog meer aanvallende impulsen moest geven. Dehond kwam voor Lauryssen en Zerouali voor Defossez. Daardoor ging Hannes naar de linksachter en speelden we dus met twee zeer aanvallende backs. KVV bleef Havermans en Vaes als vrije mannen opzoeken en probeerde zo de zijkanten vrij te spelen maar ook de diepe bal op Nijs werd vaak als optie gebruikt. Dat was niet altijd succesvol gezien het aantal afgefloten buitenspel situaties. Een kwartier voor tijd toch weer een goede kans voor Geudens en weer pakte (inmiddels man van de match) Hofmans de bal. Kuijlaars schoot de terugspringende bal in het zijnet. Niet veel later kopte Vaes uit kansrijke positie net naast na een prima voorzet van Dehond.

Lange ballen op Daal

Duffel verliet de verdedigende stellingen alleen indien er een vrije trap was of nadat men spits Daal met een lange bal aan het werk had gezet. Onze verdediging was echter goed bij de les. Engelen en Julien bleven geconcentreerd want deze spits had maar een enkel moment nodig. Dat moment kwam er uiteindelijk ook maar Julien kon met een nuttige retro Daal de kans ontnemen. Hierna volgde de beste kans voor KVV. Dehond raasde over rechts langs enkele spelers, zocht de één twee in de zestien met Geudens, die de bal perfect terughakte maar weer was daar doelman Hofmans die Dehond net van scoren kon afhouden.  Verbaendert kwam nog voor de met zware kramp kampende Kuijlaars. Duffel verlangde naar het einde en KVV hoopte dat de bal via Nijs nog een keer goed zou vallen.

Nog steeds ongeslagen in 2e!

De verdiende goal voor KVV bleef helaas uit. Eindstand 0-0. Twee punten verloren hoorde we trainer Belmans op RTV zeggen. Dat klopte want er zat meer in vandaag. KVV creëerde echter andermaal veel kansen en dat tegen een zich met tien man ingravende ploeg en gaf achterin nagenoeg niets weg. Als je daarnaast na twee wedstrijden vier punten hebt, nog ongeslagen bent en nog steeds geen goal hebt moeten slikken mag je best tevreden zijn over de start van het seizoen. Volgende week de eerste echte derby op en tegen Sint Lenaarts en dat op zaterdagavond om 19:30.

Opstelling KVV: Blondeel, Lauryssen (75e Zerouali), Julien, Engelen, Defossez (70e Dehond) , Hannes, Vaes, Havermans, Nijs, Kuijlaars (85e Verbaendert) en Geudens.

Kaarten KVV:  Nijs en Geudens

Foto’s en verslag: Marcel Julien

Deel dit artikel