Na een prachtig seizoen van KVV Vosselaar, was er weer een gouden schoen uitreiking. Weer georganiseerd door onze supportersclub, en het werd een schitterende avond. Alle toppers van onze herenploeg, de dames en trainer Frank Belmans passeerde de revue. En dan was het zover, wie zou dit seizoen de gouden schoen mee huiswaarts nemen. Op drie vonden we vleugelspits Nick Kuijlaars, de tweede stek voor onze kapitein Nick Havermans, toen was het al duidelijk dat onze twintigjarige doelman er zeer dicht bij zou zijn. En ja hoor, Maarten Blondeel werd de verdiende winnaar van de gouden schoen 2017-2018. Presentator Roel Caers riep Maarten Blondeel naar het podium, en onze student geneeskunde deed dit met bravoure. Een uurtje na de uitreiking namen we Maarten even apart voor een korte babbel. 

KVVV ; Proficiat Maarten, we hebben dit seizoen al regelmatig interviews gedaan met jou, een teken aan de wand ?  

Maarten Blondeel ; Oh dat weet ik niet, ik had het alleszins niet zien aankomen. Want we hebben als ploeg dit seizoen een sterke collectieve prestatie geleverd. Er waren heel veel mensen die deze prijs zouden kunnen meepakken. Ik weet nu zelfs nog niet goed hoe ik hier op moet reageren, een echte verrassing. Ben er wel enorm blij mee en ik geniet er wel van.  

KVVV ; Het was dus toch wel een verrassing voor jou ?  

Maarten Blondeel ; Eigenlijk wel, een paar mensen hadden mij wel ingefluisterd dat ik ook wel kans maakte. Maar als je ziet hoe Nick Kuijlaars heeft gespeeld of hoe Nick Havermans heeft gespeeld, en noem maar op, eender wie bij ons, er waren er ontzettend veel top dit seizoen in onze groep. Dan had ik dit absoluut niet verwacht, ja ik was wel tevreden over mijn prestaties dit seizoen, maar dat ik de gouden schoen zou pakken is buiten alle verwachtigen.  

KVVV ; En in begin van het seizoen was het nog niet zeker dat je de vaste keeper van KVVV zou worden ?  

Maarten Blondeel ; Nee dat klopt, ineens gingen ze Ruben Smet halen, en dat was voor mij wel even verschieten. Maar ja de voorbereiding verliep goed, en ik voelde mij in goede conditie. En dan bij de start van de competitie werd Ruben Smet gekwetst, en ik heb volop mijn kans gegrepen, en deze niet meer af gegeven.  

KVVV ; En dan starten jullie enorm sterk, maar na Nieuwjaar ging het iets stroever ?  

Maarten Blondeel ; Inderdaad, de heenronde was niet normaal, niet te geloven zelfs. Hoe dat we die heenronde hebben gedraaid, alles zat mee, we speelde aan een erg hoog tempo. Achteraan zat alles goed en stevig dicht, het middenveld draaide als een klok, gewoon alles ging perfect. En toen die heenronde gedaan was, waren we nog steeds zelf verbaasd dat het zo goed ging. En we waren allemaal erg gelukkig en toen moesten we de terugronde gaan spelen. En dat was moeilijk om ons die eerste matchen te motiveren, omdat we dachten, ja ok, ons doel was de redding . En die was praktisch binnen, en het was moeilijk om zo ineens te gaan spelen zonder tastbaar doel.  

KVVV ; En dat valt achteraan bij jullie Pieter Engelen weg, heeft jullie dat ook geen punten gekost ?  

Maarten Blondeel ;  Ja misschien, je mist natuurlijk een pak ervaring dan. En tot dan was Pieter Engelen mee een van de rotsen in de branding geweest. En als ik eerlijk ben, als Pieter niet was uitgevallen had hij nu misschien die gouden schoen mee naar huis mogen nemen. Hij is ongetwijfeld één van de sterkste centraal verdedigers van heel onze reeks, dat meen ik echt. Maar de mensen die in zijn plaats speelden hebben dat ook erg goed gedaan, en zo bleef er eigenlijk steeds een sterk centraal duo voor mij staan. Maar misschien is door het verdwijnen van Pieter Engelen ook een stuk ervaring weg. En het is gewoon een erg goede reeks waar we in speelden. 

KVVV ; En als we dan nu naar volgend seizoen kijken, ben je waarschijnlijk weer nummer één in doel ?  

Maarten Blondeel ; Dat valt nog te bezien, en daar ga ik nu nog geen uitspraken over doen. Ze hebben Joris Claessens gaan halen bij Oud-Turnhout en ik heb hem een paar keer bezig gezien, want mijn broer speelt daar ook, en zo heb ik hem enkele schitterende wedstrijden zien spelen. Dus ik ga er niet vanuit dat ik direct terug in doel zal staan, ik zal er heel hard voor moeten blijven werken. Maar ben nog maar 21 jaar, dus we zien wel wat er komt. Natuurlijk zal ik voor mij plaats vechten onder de lat. Ik mag er zeker niet vanuit gaan dat die positie al zeker is.  

KVVV ;  Volgend seizoen zal het voor de ploeg  in die reeks weer moeilijk worden ?  

Maarten Blondeel ; Absoluut, het is heel belangrijk dat we nu beseffen dat we wel een goede groep hebben, maar dat we weer voor elk punt zullen moeten vechten. We mogen er zeker niet van uit gaan dat het niet van een leien dakje zal lopen, zoals dit seizoen in de heenronde. We weten dat we er hard voor moeten werken, maar dat besef zit wel in onze groep. Maar nu even wat rustiger aan, en dan weer er vol tegenaan.  

En toen verdween hij terug in het feestgedruis van de kantine van KVV Vosselaar, waar vele supporters, vrienden en zijn hele trotse familie op hem wachten.  

Deel dit artikel