Vanavond werd de laatste wedstrijd gespeeld door de B-Reserven. Na vele sportieve successen en vooral veel voetbalplezier hingen vele (ex-top) spelers hun schoenen aan de haak. Ook voor trainer Roger Dierckx was het na vele trainersjaren zijn laatste wedstrijd als coach. Er was zeer veel publiek afgekomen op deze historische wedstrijd. Voor de wedstrijd was er een mooi eerbetoon voor trainer Roger, die na bijna 60 jaar zijn sportieve carrière beëindigde. Maakte hij vroeger furore als speler in het eerste elftal van KVV, werd hij daarna trainer en uiteindelijk zelfs trainer/coach van zijn eigen getalenteerde ploeg. Hij werd in de bloemetjes gezet door “zijn jongens” en mocht onder luid applaus de aftrap nemen.

Na afloop van de galawedstrijd werd er nog lang, héél lang nagepraat in de kantine. Het waren voor velen fantastische voetbaljaren geweest.

En Roger? Roger deed zijn plicht zoals altijd. Hij coachte “Bob meer bewegen”, “Stijn korter op de man”, snelde tijdens de eerste helft weg van de bank om de verlichting aan te doen, gaf de scheidsrechter iets te drinken in de rust, mopperde over de onterechte rode kaart, haalde na afloop de cornervlaggen weer op en vertelde in het voorbijgaan “dat hij toch liever gewonnen had”.

Typisch Roger, de bescheidenheid zelve maar bovenal trots op zijn jongens!

Foto’s en verslag Marcel Julien

 

Deel dit artikel