De verplaatsing naar Westerlo stond al weken aangestreept, deze wedstrijd van de Dames van KVV Vosselaar mochten we niet missen.  Al drie seizoenen lang is dit de topper van het seizoen, van twee verschillende maar toch bijna even sterke damesploegen.  De Voskes begonnen sterk aan het nieuwe seizoen in eerste provinciale, maar de laatste weken ging het moeizamer. En de bekeruitschakeling donderdag op Moldavo kwam ook hard aan en er waren amper twee dagen om daarvan te bekomen.  Met schrik in het hart reden we zaterdagmiddag richting Westerlo, de meesten supporters waren ook erg stil. Maar op en rond het veld was de sfeer optimaal, grappen gingen over en weer.  En er was een redelijke opkomst, en ook de 22 dames op het terrein waren er duidelijk klaar voor.

Onze Voskes startte sterk en gingen vol in de aanval, Westerlo moest even bekomen en kwam pas na een goed kwartier onder stoom. We kregen een prachtige eerste helft te zien, met twee aanvallende ploegen die er beiden vol voor gingen. De beide doelvrouwen en het doelhout voorkwamen dat er voor de rust gescoord werd, maar de supporters genoten van de inzet en vele kansen. Bij de rust stond het nog 0-0, maar dat had evengoed 3-3 kunnen zijn.

Eén wissel bij KVV Vosselaar, Loes bleef in de kleedkamers en onze donderdag gekwetste Cartiche mocht opdraven. Met succes want na een paar minuten liet zij de 0-1 aantekenen, lang kon onze Cartiche niet van het doelpunt niet genieten. Na twintig minuten moest ze het veld al ruimen voor Lodie, een blessure aan haar neus na een luchtduel. Onze dames kregen het moeilijker en moeilijker tegen een erg drukkend Westerlo, maar onze 15 jarige doelvrouw Bette pakte alles. Enkel op een schot van de uitblinker bij Westerlo, Labro had ze geen kans. Het was extra zuur omdat de gelijkmaker op één minuut van het einde viel, maar iedereen kon leven met de puntendeling. Het seizoen is nog lang, maar deze twee ploegen horen mee in de top te staan.

Doelpunten ; 49′ 0-1 Cartiche, 89′ 1-1 Labro
Gele Kaart ; Lara Lenaerts

Deel dit artikel