Verdiende overwinning KVV tegen RC Hades!

Vanmiddag speelde KVV thuis tegen het in de top vijf gerangschikte RC Hades. Na een prima eerste helft waarin het op een 3-1 voorsprong kwam, kon KVV uiteindelijk met 4-2 de winst definitief over de streep trekken tijdens de tweede helft. Een verdiende thuisoverwinning die met veel bloed, zweet en tranen, een sterk collectief en op een zeer moeilijk te bespelen terrein werd binnengehaald. De vreugde en opluchting op en rond het veld was dan ook groot.

Nijs kopt KVV snel op voorsprong

Trainer Belmans moest andermaal sleutelen aan zijn elftal. De geblesseerde Lauryssen werd vervangen door Verheyen en de geschorste Julien loste Havermans af op de strafbank. KVV had aangekondigd op zoek te gaan naar zijn tweede thuisoverwinning en liet vanaf de eerste minuut zien inderdaad met maar één doel op het veld te staan, het thuishouden van de drie punten. KVV startte sterk en dat leverde al direct een kans op voor Hannes. Nog voordat het eerste kwartier om was kreeg KVV drie hoekschoppen op rij. Bij de derde bracht Koks de bal uit de rebound nog maar eens voor en Nijs toornde hoog boven de doelman uit en knikte de 1-0 binnen. De beoogde voorsprong stond op het bord.

Blondeel en KVV komen met de schrik vrij

Hades probeerde wel aan te zetten maar werd niet echt gevaarlijk. Het was uiteindelijk Blondeel die hen de eerste echte kans presenteerde. Een mislukte kapbeweging leidde tot balverlies en zelfs tot de gelijkmaker. Tot opluchting van heel blauw met wit was er toch een overtreding tegen onze doelman geconstateerd en bleef KVV op voorsprong staan. Toch kwam Hades niet veel later op 1-1. Spits Bennassar zette  met een echte spitsengoal de scheve situatie recht. Hades drukte in die periode door maar zowel Wang (redding Blondeel), Bloemen (zijnet) en Sogutcu kwamen niet tot  scoren.

KVV op een dubbele voorsprong voor rust

Na bijna een half uur is het toch weer KVV dat op voorsprong kwam. Een kopbal van Defossez uit een vrije trap van Vaes werd nog gered door de doelman maar Van de Vreede was er als de kippen bij en knalde de 2-1 binnen. KVV zette de organisatie weer neer en ving Hades goed op. Ook onze voorhoedespelers waren zeer bedrijvig en verzaakte hun verdedigende taak niet. Toch kreeg Hades nog een mogelijkheid. Een ingestudeerde hoekschop hobbelde uiteindelijk naast. In de omschakeling bleef KVV gevaarlijk. Vlak voor rust kwam KVV verdiend op 3-1. Blondeel vond Van de Vreede, die lanceerde de snelle Segers. Deze laatste zette tijdig voor op de gevolgde Vaes en de dubbele voorsprong was een feit. KVV met een 3-1 voorsprong de rust in, wat een weelde.

Tweede goal Van de Vreede lijkt voldoende

Na rust probeerde Hades KVV weg te drukken op eigen helft. Dat leverde één grote kans op voor Bennassar maar Blondeel redde uitstekend. KVV kwam regelmatig onder de druk uit maar de juiste pass ontbrak in die fase om echt gevaarlijk te worden. Tijdens die beginfase liepen de hardwerkende Koks en Vaes tegen hun derde gele kaart aan wat hen helaas een schorsing voor volgende week opleverde. Echt in de problemen kwam KVV niet en het bleef zelf spelen op de snelle tegenaanval. Aanvallen met schoten van Koks en Van de Vreede verdiende meer. Met nog twintig minuten op de klok stuurde Vaes spits Van de Vreede nog maar eens diep. Die omspeelde de doelman en legde keurig de 4-1 in het net. KVV op rozen zo leek het. Toch was het snel daarna weer een wedstrijd. Hades scoorde na een slimme doortocht door het midden via Sogutcu de 4-2. KVV kwam in die fase even zwaar onder druk en bij een vrije trap boven op de lat van Voorjans kwam KVV heel goed weg. De aansluitingstreffer bleef echter uit en KVV bleef knokken over het hele veld. Voor iedere meter werd er gestreden en de driepunter kwam in het zicht.

Grote ontlading na laatste fluitsignaal!

De laatste tien minuten hield KVV knap stand. Blondeel plukte en stompte indien het moest, Nijs kopte alles (maar dan ook echt alles) weg, Defossez, Hannes en Verheyen verdedigde met hart en ziel en de steeds beter acterende Van de Vel durfde zelfs nog mee op te schuiven. Middenvelders Havermans, Vaes en de ingevallen Dierckx bleven buffelen op het zware veld. Van de Vreede en Koks hielden dan weer met regelmaat de verdediging van Hades aan de praat en zo kreeg KVV zelfs nog mogelijkheden op een vijfde goal. Hades liep nog tegen een rode kaart aan maar het verzet was toen al gebroken. Toen de scheidsrechter affloot was er tevredenheid alom.

 

KVV koploper van de middenmoot

Door deze broodnodige overwinning klimt KVV naar de achtste plaats in het klassement. Door de overwinningen van de ploegen onder Vosselaar in de stand was dit een zeer nuttige zege. Volgende week zondag kunnen we, na een goed resultaat thuis tegen Patro Eisden, wellicht zelfs met een goed gevoel de winterstop in. Aanvang van de wedstrijd 14:30.

Scoreverloop: 12e 1-0 Nijs 20e 1-1 Bennassar 28e 2-1 Van de Vreede 35e 3-1 Vaes 72e 4-1 Van de Vreede 81e 4-2 Sogutcu

Gele kaarten KVV: Vaes, Koks en Van de Vreede

Opstelling KVV: Blondeel , Verheyen, Van de Vel,  Defossez,  Nijs,  Vaes, Havermans, Hannes,  Van de Vreede (90e Kersemans), Segers (72e Dierckx) en Koks (86e Thys)

Foto’s en verslag: Marcel Julien (met dank aan Jeroen)

 

Deel dit artikel

1 Reactie op “Verdiende overwinning KVV tegen RC Hades!

  1. Vaes Luc

    Alweer een mooi verslag Marcel. Bedankt.

Reageren is niet meer mogelijk