26 september 2020 11:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag trokken onze jongens naar het onbekende Ekeren Donk.

Na de vlotte overwinning tegen Hoboken en Katelijne, werd verwacht dat dit een zwaardere tegenstander zou worden. Van trainers van onze vorige tegenstanders, en de enkele uitslagen die we online konden vinden, leerden we dat we Ekeren Donk niet mochten onderschatten.

Het weer zat in ieder geval mee. De verwachte regen bleef uit.

Een eerst aanval van Ekeren werd door Vince onschadelijk gemaakt. Vince keerde eindelijk terug na maanden blessureleed. De aanhang was opgelucht om onze sluitpost terug tussen de palen te zien staan.

Iets later speelde Vince in op Mats, die Stanne de hoek instuurde. Stanne kon de bal strak voorgeven in de 16 van Ekeren Donk, waar Sjarel op het juiste moment kwam ingelopen en de bal in het doel legde: 0-1.

Even later stond het zelfs 0-2, toen Ruhne de bal kon ontfutselen van de plaatselijke doelman en de bal in het lege doel kon leggen.

Ekeren Donk was meteen wakker geschud. Ze reageerden met mooi, verzorgd voetbal. Ze creëerden kans na kans. Vince kon een paar keer de meubelen redden, maar na een mooie aanval over verschillende stationnetjes kon Ekeren Donk toch de aansluitingstreffer scoren. Dit was voor te thuisploeg het sein om de druk nog te verhogen. We kwamen er niet veel meer uit, mede doordat Ekeren zeer hoog druk zette. Bij één van onze zeldzame uitbraken kwam Stanne alleen voor de keeper. Hij trachtte met links de doelman tegenvoets te vloeren, maar op de één of andere manier kon hij de bal toch nog uit het doel houden, wat een redding...

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwamen we goed weg toen mats een bal net voor (of was hij er toch achter?) de lijn kon wegvegen.

In het tweede kwart kwam Lucas (die de hele week niet getraind had owv coronaperikelen, maar na twee tests toch speelklaar werd verklaard) het veld in. Stanne mocht na een sterk eerste kwart op zijn rechtse vleugel, even gaan rusten. Ekeren ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. We kregen echter een mooie kans om de voorsprong uit te breiden. De (goede) doelman van Ekeren pakte een terugspeelbal met de handen op. Lyon zette zich achter de bal. Zijn harde trap ging helaas niet binnen.

Daarna ging een vlam van ver op de lat van het doel van Vince. Tobias, Mats en Lucas deden achteraan wat ze konden. Vele duels werden uitgevochten. Af en toe werd de botte bijl bovengehaald. Een smerige trap op de enkels van Lucas illustreerde dat de thuisploeg gefrustreerd raakte door de achterstand. Ook Tobias kreeg van diezelfde speler een flinke tik.

De druk van de thuisploeg werd opgevoerd. Vince kon lang standhouden in het tweede kwart, maar na weeral een vlotte aanval, moest hij zich toch gewonnen geven. Daarna kenden onze jongens even pech. De plaatselijke doelman raapte een diepe bal nogal ver van zijn doel op. (naar onze bescheiden mening toch ver buiten zijn doelgebied). Ondertussen gaf de klok aan dat het rust was. Maar de scheidsrechter liet Ekeren nog een laatste aanval opzetten. De rechtsbuiten van Ekeren besloot om een voorzet te geven, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Tot ieders verbazing rolde de bal door een bos van benen aan de tweede paal binnen.

Na enorm hard gewerkt te hebben, gingen we toch me een achterstand rusten. Ekeren was duidelijk de betere ploeg, maar dit hadden we toch niet verdiend. Hopelijk bracht het tweede deel van de wedstrijd beterschap.

Ruhne mocht even rusten. De jongens geloofden er nog in, en de spionkop ook.

Helaas ging Ekeren Donk op zijn elan verder. Al snel werd de 4-2 gemaakt. Toen vlak daarna de bal al dan niet over de achterlijn ging, Ekeren profiteerde en de 5-2 binnenlegde, leek de wedstrijd gespeeld.

De moed zakte helemaal in de schoenen, toen Lucas na een spurt ook nog eens geblesseerd uitviel. Ruhne mocht meteen terug het veld op, en voor trainer Steve waren er geen wisselmogelijkheden meer. Ekeren nam de voet van het gaspedaal en liet Vosselaar terug wat meer in de wedstrijd komen. Maar wat onze aanvallers ook probeerden, de bal wilde er niet in. Ook in het vierde kwart waren er kansen aan beide kanten, maar enkel Ekeren kon nog twee keer scoren, wederom na twee vlotte aanvallen. Joachim kwam in het einde van de match nog alleen voor de keeper, maar ook hij kon hem niet verschalken.

Conclusie is dat we van een betere ploeg verloren (misschien wel één van de beste ploegen die we het afgelopen jaar zijn tegengekomen). Het voetbal dat Ekeren op de mat legde, zijn we nog niet vaak tegengekomen. Onze jongens lieten zien dat ze zich wel kunnen meten met dit kaliber, maar dat we toch nog werk voor de boeg hebben. Hopelijk vallen de blessures van Lucas en Vince (die ook nog eens last van zijn rug had) mee.

Volgende week krijgen we het bezoek van Wavria, een ploeg die we kennen van vorig seizoen, en waar we van weten dat we ze aankunnen.

goed gewerkt van: Vince, Mats, Tobias, Sjarel, Lyon, Ruhne, Stanne, Joachim en Lucas