1e kwart: Eline – Esmée – Eunice – Jore – Julie – Maité – Manon - Nanou
2e kwart: Eline – Esmée – Eunice – Jore – Kaat – Lotte – Nanou - Saar
3e kwart: Eline – Esmée – Julie – Kaat – Maité – Manon – Nanou – Saar
4e kwart: Eline – Eunice - Esmée – Jore – Lotte – Manon – Nanou - Saar

Verslag:
Na 6 maanden mochten onze meisjes zich eindelijk opmaken voor een wedstrijd met inzet.
We moeten er wel bijzeggen dat er niet stilgezeten werd. Onze meisjes hebben de voorbije maand al hard getraind om er te staan in de reeks van de U10 jongens! En ook de talentenscouts zijn tijdens de coronacrisis nog gretig op zoek gegaan naar talent om ons team te versterken. Twee nieuwe aanwinsten (Julie en Sienna) tekenden uiteindelijk na stevige onderhandelingen een vet contract. Op deze manier kunnen wij alleen maar erg trots zijn dat we nu met 12 toppers kunnen van start gaan aan het nieuwe seizoen. Sienna was er vandaag nog niet bij. Maar vanaf volgende week kunnen we ook deze topper bewonderen op het veld van KVV.
De 1e match van het seizoen was ook al meteen de verste uitmatch. Op een boogscheut van de Nederlandse grens werden we om 11u verwacht voor de aftrap in het gezellige dorpje Meerle.
Met het zonnetje erbij en de nodige vitamine D in de lucht beginnen we voor het 1e kwart.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Logisch natuurlijk want wie wil er nu graag verliezen tegen een meisjesploeg. Met een knal vanop rechts was de 0 van de bordjes en kwam de thuisploeg 1-0 voor. KVV was niet aangeslagen en probeerde zelf ook te scoren. Nieuwe aanwinst Julie trapte op doel maar de keeper van Meerle kon redding brengen. Het ging nog mooi over en weer in de aanvangsfase. Een heerlijke trap van de thuisploeg vloog over Nanou tegen de lat. Hier komen we even goed weg! Esmée die even later op ruime afstand van doel wat teveel ruimte kreeg haalde verschroeiend uit. Een knal waar je als keeper geen verhaal tegen hebt en de 1-1 was een feit. Onze meisjes waren vertrokken en Eunice dacht even later ‘mmh dat wil ik ook wel eens proberen’. Ook Eunice haalde uit en poeierde de bal netjes in de kruising. KVV klimt ineens naar een 1-2 voorsprong. De jongens van Meerle waren duidelijk onder de indruk van de Girlpower. Het 1e kwart werd in schoonheid afgesloten met een mooi voorzet van Esmée die door Maité in doel gewerkt werd: 1-3!
Voor het tweede kwart ruilde Nanou haar plaats onder de lat met Esmée.
Ook nu gingen de meisjes verder op hun sterk niveau van het voorbije kwartier. Pogingen van Kaat en Eline werden nog gered door de thuisdoelman.
Maar dan zag Saar bij een ingooi plots Nanou vrijstaan. Ze wierp de bal perfect in de vrije ruimte voor Nanou en die haalde op haar beurt stevig uit en knalde de 1-4 tegen de netten!
Ondertussen begonnen de jongens van Meerle terug een beetje meer in de match te komen en kregen ze nog een aantal kansen. Echt veel doelgevaar kwam er wel niet uit verder.
Een poging van Jore ging over doel en een schot van Nanou werd gepakt door de doelman. Het tweede kwart eindigde verder met
een kans voor Meerle maar hun schot ging naast doel. De poging van Lotte om nog te scoren net voor het fluitsignaal werd gestopt door de doelman.
Het 3e kwart was er eentje met wat minder kansen maar zeker wel mooi voetbal! Keepster van de partij is Eline. Nanou opent de score in dit kwart met een fraai schot: 1-5. Daarna rukte de snelle rechterflankspeler van Meerle nog eens op. Onze meisjes konden hem niet bijbenen deze keer en hij werkte nog netjes af ook: 2-5. Laatste kans in dit kwart was voor onze meisjes. Saar leverde een mooi pass door het midden af voor Maité. Maité besloot jammerlijk naast. Mooie actie van beide speelsters!
En dan nu het motto: save the best for last! Het 4e kwart was er eentje waar elke voetballiefhebber voor komt kijken! Eline bleef ook dit kwart onder de lat staan.
Corner van Esmée werd door de thuisdoelman gelost en Nanou is er als de kippen bij om te profiteren: 2-6.
Aan de overkant is Eliné ook nog heel attent op een poging van Meerle. Dan laat Esmée nog is zien wat voor een afstandschot ze in de voeten heeft. Vanop rechts perfect geplaatst op de binnenkant van de lat en 2-7. Heerlijke treffer en ik denk dat ze ondertussen in Nederland al kunnen meegenieten van het gejuich van de KVV aanhang.
Het bleef genieten tot het einde. Nanou scoorde niet veel later met een schot door het midden de 2-8.
Ook Meerle pikte nog een doelpunt mee. Via een korte corner werd een vrijstaande speler gevonden en die knalde fraai in de verste hoek binnen: 3-8.
Onze linkerflank Jore die wou ook nog een doelpunt meepikken natuurlijk. Met de linker knalde ze in de verste hoek onhoudbaar raak en bracht ze de score met dit perfect geplaatste schot op 3-9!
Via Nanou werd het nog 3-10 en Esmée (na hoekschop) bracht de eindscore op 3-11.
Het was een prachtige wedstrijd om het nieuwe seizoen mee te openen. Onze meisjes hebben meteen hun stempel gedrukt in deze reeks en getoond dat ze voor niemand schrik moeten hebben. Dikke pluim voor de ganse ploeg!
Volgende week nieuwe afspraak voor de 1e thuismatch tegen Sint Lenaerts. Tot dan!