Datum

23 september 2020 18:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het dan zover.  Den derby stond op het programma!  Lentezon – KVV Vosselaar!  Hopelijk zijn de meisjes nog fris op het wat ongewone late uur waarop deze wedstrijd plaatsvindt.

Helaas konden we vanavond geen beroep doen op onze tweeling Manon en Maité.  Met 10 ipv 12 moesten we dus de jongens van Lentezon bekampen.  Maar met 3 overwinningen op zak is er natuurlijk vertrouwen genoeg en waren we er van overtuigd dat onze meisjes hierin konden slagen.

Nanou was keeper van dienst tijdens het eerste kwart.

Lentezon voetbalde de eerste kans bij elkaar maar hun bal ging naast doel.

Bij een eerste aanval van de meisjes geraakt de bal niet weg en in het geharrewar kon Eunice er haar voet tegen zetten.  De bal vloog tegen de netten: 0-1.

De meisjes blijven druk zetten en Sienna ontsnapt ineens op de rechterkant.  Ze krijgt zoveel ruimte dat ze recht op doel af gaat.  Een prima schot maar …… helaas pindakaas! Tegen de paal!

En het is een cliché maar als je zelf de kansen niet afmaakt dan krijg je soms het deksel op de neus en helaas gebeurde dat ook.  Lentezon scoort en zo staat het plots 1-1.

Lotte probeert er nog voor te zorgen dat we met een voorsprong gaan rusten, maar de doelman van Lentezon pakt de bal in 2 tijden.

Het blijft spannend en gelijkopgaand na het 1e kwart.

Onze meisjes nemen het heft in handen en Nanou probeert met een hard schot de doelman te verslaan.  Helaas is die nog goed wakker op dit uur en voorkomt hij een nieuwe voorsprong voor de meisjes.

Het is echter maar uitstel want Sienna die op de rechterkant duidelijk de betere is dan haar tegenstander van Lentezon kan voor de zoveelste keer weer de flank afspurten.  Opnieuw gaat ze op doel af en dit keer staat er geen paal meer in de weg.  Knap doelpunt van Sienna en 1-2 voor KVV.

Een paar minuten later een stilstaande fase.  Een hoekschop van Esmée komt terecht bij Nanou en die twijfelt niet en trapt de 1-3 tegen de netten.

Lentzon komt er nu minder en minder aan te pas en onze meisjes proberen nog voor de rust de wedstrijd volledig naar hun kant trekken, maar Esmée vindt nog de doelman op haar weg en Nanou die schiet de laatste kans van het tweede kwart naast.

Zoals we dat ondertussen gewoon zijn zal Eline de volgende twee kwartjes in doel staan.

Het derde kwart is meer gesloten en de kansen worden schaarser.  Bij Lentezon zullen ze stilaan iets moeten gaan doen als ze de wedstrijd nog naar hun hand willen zetten.

Ze proberen dan ook meteen hun kans te wagen maar tot 2 keer toe brengt Eline prima redding.

Plots ziet Nanou de ruimte en stormt ze recht op de keeper af.  Helaas schiet ze midden op doel en dus recht op de keeper.  Die lost de bal wel en Jore komt net te laat om het geschenk af te straffen.

Niet veel later komt Julie vanop haar linkerflank naar binnen.  Ook zij krijgt een goede schietkans maar besluit voorlangs.

De laatste kans van het derde kwart was voor de thuisploeg maar ook deze poging belandde naast doel.

Ondertussen wordt het al wat frisser en donkerder.  Gelukkig springt het licht aan en kunnen we ons dus hopelijk nog wat oprwarmen aan een spetterend laatste kwart.

Onze meisjes doen alleszins hun best en krijgen de meeste kansen.
Nanou met een mooie voorzet naar Esmée, maar helaas geen doelpunt voor onze rechterflankspeelster.  De bal gaat over doel.

Ook Jore waagt haar kans maar haar schot wordt gepakt door de doelman.

De jongens van Lentezon komen er nu even niet meer aan te pas en de meisjes blijven op zoek naar een doelpunt.  Nanou vanop rechts maar ook zij vindt de doelman op haar weg.

Eén-tweetje dan tussen Nanou en Esmée, erg mooi om zien maar opnieuw ligt die verdomd goede keeper van Lentezon in de weg.

Ook aan de overkant kunnen we rekenen op een goede keepster natuurlijk, want op de schaarse pogingen die er waren van Lentezon stond Eline klaar om redding te brengen.

Het lijkt er stilaan op dat we gewoon geen enkel doelpunt meer te zien gaan krijgen tijdens de laaste 30 minuten, maar net voor het fluitsignaal mogen we dan toch nog eens in de lucht springen. Het begint bij Sienna die zelf probeert te scoren met een harde knal op doel.  De bal komt echter terug het spel in en via een speler van Lentezon vliegt hij dan toch in doel: 1-4.

Jawel hoor, na Meerle, Sint Lenaerts en Oostmalle winnen we nu ook van Lentezon. Met het maximum van de punten op zak zijn we op zaterdag 3 oktober helemaal klaar om Vlimmeren te ontvangen.