Scheidsrechter

Sas Kobe

Accommodatie

Bergakker

Een hele ommekeer in het weer dit weekend.  In plaats van de zon die al enkele wedstrijden op rij van de partij was, waren het de regendruppels die hun intrede deden. Natuurlijk trekken onze meiden zich daar geen snars van aan en hebben ze weer super veel zin in de wedstrijd tegen Vlimmeren. Iedereen is weer van de partij, dus met een ruime bank van 4 kan er voldoende gewisseld worden tussen de meisjes. We gaan maar meteen van start met het eerste kwartje. Nanou start weer in doel bij het eerste fluitsignaal. Ik had nog maar amper pen en papier vast of het was al raak.  Die van Vimmeren vonden ruimte om te schieten en Nanou had geen schijn van kans.  Na amper 2 minuten stond het al 0-1 voor de bezoekers.  Gene paniek dachten de meisjes en Esmée probeert Lotte vrij te spelen, maar Lotte besluit naast. Aan de overkant is het afwerken aan 100% want ook de 2e kans is raak: 0-2.  Die van Vlimmeren zijn duidelijk naar Vosselaar gekomen om met de volle buit naar huis te gaan. Maar de meisjes doen zeker goed mee hoor en voetballen meteen weer een nieuwe kans bijeen. Lotte stuurt Sienna weg en met haar snelheid troeft ze iedereen af en legt ze de bal ook nog heerlijk in de linkerhoek: 1-2.  En niet veel later krijgt Lotte de bal voor haar linker in het strafschopgebied.  Niet naar de goede voet draaien maar gewoon knallen denkt Lotte en het loont nog ook 2-2 en we doen weer helemaal mee!  Vlimmeren is een beetje onder de indruk en de meisjes nemen het overwicht.  Eline vol vertrouwen van erg ver richting doel, maar de doelman pakt. Ook Eunice probeert met een afstandsschot de doelman te verrassen, maar de bal gaat helaas naast.  We gaan de eerste keer rusten met gelijke cijfers op het scorebord.
Nieuwe doelman voor het tweede kwart wordt Esmée. Het is opnieuw Vlimmeren dat de start voor z’n rekening neemt.  Maar dit keer gaan hun 2 eerste kansen gelukkig niet binnen, maar wel naast doel. En dan ziet Eline plots dat Maité wel wat ruimte heeft. Maité neemt de bal aan, gaat op doel af en verrast ze iedereen in heel het stadion inclusief de doelman, want in plaats van te knallen stift ze de bal heerlijk over de doelman in doel en staan we plots op voorsprong 3-2.  De combinaties beginnen nu erg goed te vlotten.  Een leuk 1-2tje tussen Jore en Sienna kan door Jore net niet in doel gewerkt worden.  Het is maar uitstel voor Jore, want de volgende kans is wel raak.  Na een pass van Kaat trapt Jore de bal met haar (mindere) rechter knap in doel 4-2.  Het gaat plots erg snel en de meisjes scoren op dit moment aan 100%.  Wanneer Nanou wat teveel ruimte krijgt, knalt ook zij er eentje binnen 5-2.  En we moeten het zeggen, ook Nanou scoort met haar mindere voet (linker).  Zowaar 3 van de 5 doelpunten werden dus gescoord met de minst favoriete voet van de meisjes.  Daar wordt precies goed op getraind!!!
Vol vertrouwen kunnen we ons nog opmaken voor de laatste 2 kwartjes van de wedstrijd.  Eline neemt de plaats in doel voor haar rekening en we gaan meteen in het derde kwart door zoals we het tweede kwart eindigden.  Eunice geeft mee met Esmée en ook voor Esmée komt er een streepje achter haar naam 6-2.  En dan valt de doelpuntenmachine plots stil.  Kansen komen er nog wel.  Eunice die schiet naast, Lotte besluit nog op de keeper en daarna net naast doel.  Ook Julie krijgt nog een kans om te scoren maar de bal gaat ook voor haar helaas naast het doel.  We noteren ook nog één kans voor de bezoekers waarbij we konden rekenen op ons Eline in doel.  De match lijkt precies in z’n plooi gevallen.  Maar ja, we weten ondertussen allemaal dat het 4e kwart altijd eentje is om mee te pikken want hier vielen de voorbij wedstrijden meestal toch de meeste doelpunten.
De eerste kansen in het laatste kwart zijn voor Vlimmeren maar de bal gaat telkens naast.  Esmée geeft wat later de bal mee voor Maité, maar ze kan helaas niet scoren.  Ook Nanou haar poging gaat naast.  De bal wil er voorlopig niet meer in, maar de zege lijkt nu toch wel zo goed als binnen, maar voetbal duurt in dit geval een vol uur en dat weten ze bij Vlimmeren maar al te goed.  Een speler van Vlimmeren gaat op doel af, dribbelt voorbij Eline en legt de 6-3 tegen de netten. Dan gaat het plots even snel en scoren die van Vlimmeren zowaar de 6-4 en de 6-5.  We gaan een superspannend slot tegemoet en de supporters beginnen ook luider en luider te roepen. Het kan nu nog alle kanten op.  Houden we drie punten in eigen huis of gaat Vlimmeren ze nog afsnoepen van ons? Wanneer Eline de bal in het spel wil brengen, komt hij ineens heel ongelukkig terug richting haar doel en ongrijpbaar voor Eline.  Het zit ons even niet mee en het staat plots 6-6.  De laatste minuten tikken weg en je voelt dat er langs beide kanten nog kan gescoord worden.  De spanning is te snijden, Esmée gaat in de aanval, zoekt ruimte en knalt op doel richting de kruising, maar helaas gaat de bal er net over. De laatste minuut tikt nu weg en de bal is bij Eline.  De laatste aanval kan opgang gebracht worden.  Het is nu alles of niets.  Eline geeft de bal supergoed mee met Sienna.  Sienna gaat er als een wervelwind van door, ze stormt recht op doel af (storm Odette is er gewoon niks tegen).  Zonder twijfel en vol vertrouwen trapt ze op doel en het is bijna niet te geloven, maar de bal is zo hard en goed getrapt dat de 7-6 tegen de netten hangt!!!  Wat een euforie en wat een zinderend slot van deze wedstrijd!
Een dikke pluim voor onze meisjes, die ongeslagen blijven in hun reeks.  Ondank de 0-2 achterstand en de stevige inhaalbeweging van Vlimmeren lieten de meisjes nooit hun hoofd hangen.  We zien ook elke week meer en meer mooie combinaties.  Proficiat aan iedereen!
We kijken weeral uit naar volgend weekend, want dan gaan we op bezoek bij Sint Jozef.