Houben Niels

Accommodatie

Bergakker

Zes maanden was het geleden dat onze meisjes nog eens mochten aantreden achter de konijnberg.  Vandaag mochten ze eindelijk nog eens spelen voor eigen publiek.  Door de schitterende prestatie van vorige week waren er natuurlijk weer veel supporters op post vandaag!  Iedereen keek natuurlijk opnieuw uit naar een knalprestatie zoals vorige week.  Vandaag mochten we ook onze 2e aanwinst (Sienna) van het seizoen verwelkomen.  Een dikke pluim ook voor al onze meisjes om de nieuwkomers van dit seizoen een warme ontvangst te geven.  Het is echt mooi om te zien hoe Julie en Sienna zich al meteen goed thuis voelen in de groep.  Goed bezig meisjes!

Om half 1 wordt de wedstrijd op gang gefloten en kan er weer 1 uur lang gevoetbald en gesupporterd worden.

Nanou neemt plaats onder de lat gedurende het 1e kwart.  Eline zal de overige 3 kwartjes voor haar rekening nemen in doel.

Vol zelfvertrouwen gaat Lotte voor de 1e kans van de wedstrijd.  Enkel de paal voorkomt nog dat we al meteen op voorsprong komen.  Via Eline krijgt ook Maité nog een kans om te scoren maar voorlopig wil de bal niet tegen de netten.  De eerste poging van Sint Lenaerts is wel meteen goed voor een doelpunt.  Met een schot door het midden werd Nanou verslagen en stond het 0-1.   De mooiste kans van het 1e kwart was voor Eunice maar weer kenden we pech in de afwerking.  Haar knal spatte uiteen op de dwarslat.  We gingen dus na het eerste kwartier de rust in met een kleine achterstand.

Het 2e kwart en meteen ook de eerste speelminuten voor nieuwe aanwinst Sienna.

Onze meisjes gingen verder op zoek naar de gelijkmaker.  Esmée plaatste een schot in de linker hoek, maar de bezoekende doelman haalde de bal uit z’n doel.  Een poging van Nanou ging dan weer net naast.  En wat er al even zat aan te komen gebeurde dan toch!  Nanou kreeg wat te veel ruimte en klopte de doelman met een fraai schot. De 1-1 stond op de bordjes!  Het vieren was echter van erg korte duur want amper één minuut later was het weer raak aan de overkant.  Vanop de rechterflank rukte er een bezoeker op richting doel.  Onze verdedigsters konden hem niet afstoppen en de 1-2 was een feit.

Maar ook het feest aan de overkant duurde niet lang.  Via een mislukte trap van Nanou kwam de bal bij Maité en die wist haar 2e van het seizoen binnen te leggen: 2-2.  Een spannend tweede kwart eindigde nog in een erg dubieus moment.  Eline verkeek zich een beetje op een schot van de bezoekers.  De bal leek in doel te gaan rollen, maar Eline sprong nog naar de bal en kon hem nog net vastklemmen.  Het was met het blote oog niet te zien of de bal wel of niet over de doellijn geweest was.  De VAR werd ingeschakeld en het was dus even spannend afwachten wat ze zouden beslissen.  Na de beelden te analyseren bleek dat Eline de bal op nog erg knap voor de lijn gestopt had.  De bordjes bleven dus mooi in evenwicht na het tweede kwart.

Tijdens het 3e kwart konden onze meisjes dan toch de nodige afstand nemen van de bezoekers uit Sint Lenaerts.  Lotte kreeg de eerste kans, maar ze trapte op de keeper.

Eunice veroverde niet veel later de bal op het middenveld en probeerde haar kans te gaan.  Een prima schot en 3-2 voor onze meisjes!  Amper 1 minuut later trakteerde Eunice ons gewoon op een kopie van haar vorige doelpunt en bracht ze de score zo op 4-2.

Het liep ineens allemaal als een trein en de doelpunten volgden elkaar in een snel tempo op.  Sienna zorgde er met een assist voor dat ook Lotte een doelpunt achter haar naam kon schrijven: 5-2.  Sint Lenaerts kende verder nog alle pech wanneer het via een eigen doelpunt 6-2 wordt.   Lotte kon op het einde van het derde kwart de bal nog snel afsnoepen van een bezoeker en knalde zonder twijfel nog mooi binnen ook: 7-2.

Het laatste kwart was eerder nog een formaliteit want de overwinning zou ons nu toch niet meer mogen ontglippen.  Meer zelfs onze meisjes deden er zelfs nog een paar doelpunten bij.  Vanop links rukte Nanou op en scoorde met een schot halfweg het laatste kwart de 8-2.  Sint Lenaerts zorgde ook nog voor wat dreiging maar hun poging ging voorlangs.

Lotte kreeg nog twee kansjes maar kwam deze keer niet tot scoren.  Nanou die probeerde nog eens een afstandsschot en dit met succes: 9-2. Julie was ook nog dicht bij haar eerste doelpunt voor KVV maar haar schot ging juist voorlangs.  Op het einde van de wedstrijd kreeg Nanou nog 2 kleine kansjes en pakte Eline tot slot nog een laatste poging van Sint Lenaerts.

Onze meisjes hebben met een 6 op 6 en een doelsaldo van 21 - 5 hun competitiestart duidelijk niet gemist!

Als ze op dit elan verder gaan zullen we toch wel eens den RTV kunnen verwachten denk ik voor een wedstrijdverslag en uiteraard interview met den trainer.  Maar als het zover is zullen we u zeker op de hoogte houden! Zodat jullie toch niet te hard zouden verschieten op jullie zondagavond wanneer de Gert ineens tijdens het zappen op den TV verschijnt he!